Hrvati zaradili vrtoglavih 44 miliona eura od prodaje TV prava za HNL

Fantastičan posao HNS-a

Hrvati zaradili vrtoglavih 44 miliona eura od prodaje TV prava za HNL

E. Čaušević

Hrvatski nogometni savez (HNS) danas je potvrdio da su donijeli odluku što se tiče odabira partrenera za televizijska i medijska prava takmičenja koja su pod okriljem ovog Saveza.

Izvršni odbor HNS-a je raskinuo ugovor s kompanijom Endorphin Magine, a nakon toga odlučili su da sklope ugovor koji će biti na snazi naredne četiri takmičarske godine.

HNS je održao sastanke s zainteresovanim kompanijama za kupovinu TV i medijskih prava, te su nakon toga dobili tri ponude. Za TV prava dobili su ponude od Hrvatskog Telekoma, Sportkluba, AB SportConsultinka i A1 Hrvatska, dok je ponudu za medijska prava poslao SuperSport.

Nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a odlučeno je da prihvate ponudu Hrvatskog Telekoma koji je ponudio devet miliona eura po sezoni što je bilo najviše od svih ostalih ponuda.

HNS će tako od TV prava za četiri godine zaraditi čak 36 miliona eura što je odlična cifra. Također, od medijskih prava koja je dobio SuperSport će inkasirati osam miliona eura za četiri sezone što znači da će ukupno zaraditi čak 44 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Kao što smo najavili prošle sedmice, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim firmama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić i dodao.

"Drago nam je što nastavljamo saradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova saradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 miliona eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih takmičenja".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Koliko je bhPL dobila 1 mill i 2 mill dzep.
2 1
Brazuka
Kod nas vicu mtelu djaba. Objavite i to klosari
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije