Sjajna utakmica i ambijent jučer na Bilinom polju u okviru međunarodne prijateljske utakmice, a sve je to začinio mladi omladinac Čelika sa sjajnim golom i asistencijom za pobjedu domaćina

Debi iz snova za mladog Međuseljca

Omladinac Čelika debitovao za prvi tim, postigao eurogol i asistirao za pobjedu protiv OFK Beograda

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su u sjajnom ambijentu na Bilinom polju u okviru prijateljske utakmice pobijedili tim OFK Beograd rezultatom 2:1. Bio je ovo duel starih velikana iz vremena bivšeg jugoslovenskog elitnog razreda nogometa.

Jučerašnja utakmica bila je dosta sadržajna, gosti su vodili na poluvremenu 0:1, da bi Čelik u drugom poluvremenu sjajnom igrom preokrenuo rezultat i na kraju slavio rezultatom 2:1.

Sigurno da je jučerašnju utakmicu obilježio 18-godišnji junior Zeničana. Ali Međuseljac jučer je debitovao za prvi tim Čelika, a jučerašnji dan sigurno je da će dugo pamtiti. Naime, u 51. minuti desio se i najljepši trenutak na jučerašnjoj utakmici. Nakon slobodnog udarca s desne strane, Međuseljac makazicama sa pet metara postiže gol za izjednačenje 1:1.

Nastavili su izabranici Pavlea Skočibušića atakovati ka golu gostiju, a to im se isplatilo u 56. minuti, kada je nakon dubinske lopte, Međuseljac sjajno asistirao za Mahmutovića, koji sa nekoliko metara posprema loptu u mrežu gostiju za vodstvo Čelika 2:1.

Omladinac Čelika jučer je imao debi iz snova za prvu ekipu, a najviše zadovoljstva nakon njegove sjajne partije ima šef struke Pavle Skočibušić, koji je dobio još jednog mladog igrača u rosteru na kojeg ozbiljno može računati u nastavku Druge lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ali Međuseljac je u 14 utakmica u prvom dijelu sezone u okviru Omladinske lige BiH grupa "Centar" za juniorski tim Čelika postigao 20 golova, dok je i prošle sezone bio prvi strijelac lige.

Nema sumnje da je ovaj nadareni mladić velika nada Zeničana i polog za budućnost, da kroz par godina uz veliki broj mladih igrača, te par iskusnih ponovo igra najviši rang nogometa u našoj zemlji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.