NK Čelik u sjajnom ambijentu pobijedio OFK Beograd
Nekadašnji članovi bivše jugoslovenske elitne nogometne lige, danas su na Bilinom polju podsjetili gledaoce kako su utakmice između ovih timova u prošlosti bile interesantne i zanimljive, a privlačile su i veliki broj gledalaca

Međunarodna prijateljska utakmica na Bilinom polju

NK Čelik u sjajnom ambijentu pobijedio OFK Beograd

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i OFK Beograda danas su odigrali prijateljsku utakmicu na stadionu Bilino polje. Na kraju u zanimljivom meču pobjedu je slavila ekipa Čelika rezultatom 2:1.

Sudar prijateljskih klubova i nekadašnjih članova bivše jugoslovenske elitne nogometne lige privukao je 1500 gledalaca, od čega je bilo i 20-tak gostujućih koji su došli podržati OFK Beograd.

Prije početka utakmice, predsjednik Čelika Denis Mušović uručio je prigodan poklon predsjedniku OFK Beograda Saši Stevanoviću, a nakon toga uslijedilo je i zajedničko fotografisanje, ali i veliki aplauz sa tribina Bilinog polja za sve današnje aktere. Vrijedi istaći da je današnji susret sudio premijerligaški sudija Ermin Sivac, dok su mu asistirali Selmin Osmančević, Sahib Smriko i Aldin Sofić, dok je delegat bio Admir Zilkić, oni su napravili i gest vrijedan hvale, budući da su se odrekli današnjeg honorara koji je bio planiran za službena lica.

Nakon nekoliko prilika s obje strane, gosti iz Beograda u 35. minuti dolaze u vodstvo 0:1. Poslije kornera s lijeve strane, sjajan gol postiže Dejan Arsović. To je bio i jedini gol u prvom poluvremenu.

Drugi dio bolje otvaraju Zeničani, koji su silovito krenuli ga golu gostiju. U 51. minuti najljepši trenutak na meču. Nakon slobodnog udarca s desne strane, mladi Ali Međuseljac, inače junior Čelika makazicama sa pet metara postiže gol za izjednačenje 1:1. Nastavili su izabranici Pavlea Skočibušića atakovati ka golu gostiju, a to im se isplatilo u 56. minuti, kada je nakon dubinske lopte, mladi Međuseljac sjajno asistirao za Mahmutovića, koji sa nekoliko metara posprema loptu u mrežu gostiju za vodstvo Čelika 2:1.

Nakon dugog gola domaćih i gosti se bude, te nekoliko puta prijete prema golu rezervnog golmana Durme, koji je u par navrata spasio domaće sjajnim intervencijama. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je utakmica okončana pobjedom Zeničana 2:1 čime su na najbolji mogući način najavili nastavak prvenstva.

Čelik će narednog vikenda u okviru nastavka Druge lige FBiH, grupa Centar gostovati u derbiju kola u Olovu, kod vodeće Stupčanice.

Čelik:Nurković, Šehić, Sivac, Isaković, Muslić, Šabić, Salkić, Smajić, Karalić, Kolić i Durmiš. Trener: Pavle Skočibušić.

OFK Beograd:Jevtić, Janković, Arsović, Jovanović, Gogić, Aleksijević, Lazović, Svetličić, Ugrica, Jovanović, Radman. Trener:Goran Lazarević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
To je pravi Čelik. Utakmica bolja od premijerligaskih, a i posjecenija.
5 7
Lenox
Četnici zenica.... Dizali sa bratijom iz srbije tri prsta
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti