Meč četvrtfinala Kupa BiH

Ivanković pred Velež jasno poručio: "Nećemo se braniti, mi nismo takva ekipa"

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega igraju sutra u gostima protiv Veleža prvi meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon zimske pauze nastavlja se i takmičenje u Kupu naše zemlje, a sutra su na rasporedu mečevi četvrtfinala.

Jedan od derbija igrat se u Mostaru na stadionu Rođeni gdje će Velež ugostiti ekipu Širokog Brijega. Sigurno je da nas očekuje itekako zanimljiv meč kako to obično i biva u duelima ovih klubova.

Pred sutrašnju utakmicu danas je na Pecari održana i press konferencija, a medijima su se obratili trener Jure Ivanković i napadač ove ekipe Tonći Mujan.

"Možemo i moramo biti bolji. Iako nas očekuje zahtjevna utakmica, pa i neugodna tradicija, možemo napraviti dobar rezultat za uzvrat. Velež je momčad koja nam u posljednje vrijeme najmanje leži. Ipak, dobrom analizom i kvalitetnom pripremom možemo iskoristiti njihove slabe strane", rekao je Ivanković i dodao.

"Nećemo se braniti, nismo takva ekipa. Pokušat ćemo biti čvrsti, kompaktni, ali više od svega opasniji prema naprijed i tražiti pogodak za povoljniji uzvrat".

Mujan je poručio da bi volio da golom ili asistencijom u sutrašnjem meču pomogne svojim saigračima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbitnije je da mi budemo pravi i prezentiramo sve ono dobro što smo napravili u pripremama. Znamo kvalitete Veleža, izuzetno su dobra ekipa. Mogu slobodno reći kako su imali puno nesreće u dosadašnjem dijelu sezone. Volio bih pogotkom ili asistencijom pomoći svojim suigračima. Žao mi je što neće biti navijača, volim taj naboj i igru pred navijačima. To će sigurno nedostajati ovoj utakmici", kaže Mujan.

Meč između Veleža i Širokog Brijega igra se sutra od 19 sati, a glavni sudija na ovoj utakmici će biti Luka Bilbija iz Prijedora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.