Oglasili se nakon nemilih događaja

Saopštenje FK Sloboda: Dajemo apsolutnu podršku MUP-u Tuzlanskog kantona

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U 20. kolu m:tel Premijer lige BiH u subotu se igrao tuzlanski derbi između Slobode i Tuzla Cityja, a završen je podjelom bodova 1:1.

Predragović je lijepim golom doveo u vodstvo Slobodu u 36. minuti, da bi Tuzla City izjednačio preko Mehanovića već na otvaranju drugog poluvremena.

Ipak, fudbalsku predstavu zasjenila su ružna dešavanja poslije utakmice kada je došlo do sukoba, a jedno lice je i uhapšeno.

Povodom toga, FK Sloboda je objavila saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti i bez izmjena.

"Usljed nemilih dešavanja koja su se dogodila nakon posljednje utakmice Fudbalskog kluba „Sloboda” i Fudbalskog kluba „Tuzla City”, želimo prije svega da kažemo da osuđujemo svaki vid nasilja.

Dajemo apsolutnu podršku MUP-u Tuzlanskog kantona i pozivamo pripadnike MUP-a da sankcionišu svakoga ko odluči da remeti javni red i mir ili uznemirava druge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbalski klub „Sloboda” je klub sa dugogodišnjom tradicijom i bogatom historijom, koji kao takav predstavlja ponos grada Tuzla. Shodno tome, želimo istaknuti da stalno radimo na afirmisanju sportskog duha, prije, tokom, ali i nakon utakmica. Kao klub koji njeguje sportske vrijednosti, FK Sloboda se ne identifikuje sa nasilničkim i nesportskim ponašanjem pojedinaca, stoga bi svaki vid nasilnog ponašanja trebao biti prepoznat i sankcionisan, a kodeks ponašanja i kućni odgoj je nešto što svaki pojedinac nosi sa sobom", napisali su iz FK Sloboda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.