Eliminisali Norwich

Liverpool nastavlja lov na trofej u FA Cupu

H. Zilić

Redsi nastavljaju lov na sve trofeje ove sezone.

Nakon osvajanja Liga Kupa večeras su u osmini finala FA Cup savladali Norwich sa 2:1 i izborili plasman među osam najboljih ekipa u najstarijem klupskom takmičenju na svijetu.

Liverpool je večeras istrčao u kombinovanom sastavu, a Klopp je napravio čak deset izmjena u odnosu na finalni duel Liga Kupa protiv Chleseaja.

Redsu su do vodstva od 1:0 došli u 27. minuti. Origi je asistirao, a Minamino pogodio za 1:0.

Japanac je igrao odličan meč, a u 39. minuti postiže drugi gol za 2:0.

Nakon drugog gola Redsa tempo igre je pao, Liverpool je rutinski privodio meč kraju, ali gosti su ih trznuli u 76. minuti kada Rupp pogađa za 2:1 odličnim udarcem sa 20 metara.

Ipak do kraja meča nije bilo iznenađenja, ostalo je 2:1 i Liverpool je izborio plasman u četvrtfinale, gdje su još ekipe Manchester Citya, Crystal Palacea, Chelseaja, Southamptona i Middlesborugha.

Proestala dva para osmine finala su Everton - Boreham Wood i Nottingham - Huddersfield.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.