Dok su saigrači slavili trofej on je uzeo serdžadu u ruke i otišao da obavi namaz

Sadio Mane je baš nevjerovatan

Dok su saigrači slavili trofej on je uzeo serdžadu u ruke i otišao da obavi namaz

E. Čaušević

Sadio Mane je dokazao nekoliko puta da je među najskromnijim fudbalerima na svijetu.

Mane ne voli da se rasipa s novcem i hvali se luksuzom u kojem može da živi, te se fokusirao na to da pomogne svom narodu u Senegalu stalnim novčanim donacijama.

On u svom rodnom kraju gradi bolnicu koja će biti na usluzi svim građanima, te mu je najbitnije da svi oni imaju koliko je god moguće što normalnije uslove za život.

Međutim, pored svega toga poznato je da je Mane itekako posvećen vjeri, te da dosta slobodnog vremena provodi u džamiji.

On svoj privatni život drži za sebe i ne voli da priča o tome, ali se zna da mu je vjera na prvom jestu i ispred fudbala. To je dokazao i u finalu Carabao Cupa kojeg je Liverpool u nedjelju osvoji protiv Chelseaja.

Na jednom od videa iz svlačionice Redsa vidi se kako je Mane uzeo serdžadu u ruke kako bi obavio namaz dok su njegovi saigrači slavili osvajanje još jednog trofeja.

Image

Potražite više informacija na temu Premier league:

Senegalac je pokazao da sve može da sačeka, te je prvo odlučio da obavi namaz, a njegova serdžada je uvijek s njim kako bi mogao klanjati na bilo kojem mjestu.

Zanimljivo je bilo i prije toga kada je prilikom slavlja Mane zamolio svog saigrača Minamina da ne otvara šampanjac dok je on tu. Japanac je ispoštovao ono što je Mane tražio čime je pokazao da itekako poštuje svog saigrača.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...da ga Allah nagradi sa jos dosta trofeja u dresu Liverpoola,pocevsi sa ova tri preostala ove sezone...amin!!!
10 2
user1579409590
Da mu dragi Allah da puno srece i zdravlja i da ga nagradi sa jos dosta Tofeja..
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi