Očajni penal je samo uvertira: Kepa je još veći košmar doživio kad je krenuo po medalju

Španski golman imao dan za zaborav

Očajni penal je samo uvertira: Kepa je još veći košmar doživio kad je krenuo po medalju

A. Čaušević

Kepa Arrizabalaga je u posljednjim minutama finala EFL Carabao kupa uveden da postane junak, ali je na kraju završio kao tragičar.

Edouard Mendy je branio odlično tokom utakmice, ali je Thomas Tuchel odlučio da uvede Kepu i na kraju je pogriješio.

Španski golman nije uspio odbraniti niti jedan od 11 penala, nisu mu pomogle niti razne psihološke igre protiv igrača Liverpoola te je svaki put ostao praznih ruku.

Kepa je pucao i posljednji penal na meču te tako imao priliku da svoj tim ostane u igri, ali je šutirao preko gola i trovej je otišao u ruke igrača Redsa.

Međutim, promašeni penal je bio samo uvod za košmar koji je uslijedio kada je golman plaćen 85 miliona eura krenuo po medalju.

Naime, u blizini se nalazio jedan od navijača Liverpoola koji je Kepi dobacivao da je Chelsea napravio odličan posao što ga je uveo u igru.

Kepa je ostao miran i pribran te nije reagovao na provokacije, ali nema sumnje da će mu biti potrebno neko vrijeme da se oporavi od šoka kojeg je pretrpio nakon promašenog penala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ElvirBolic
Ja stvarno ne znam koja je svrha ovog clanka. Debilizam teski.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi