Foto - Instagram

Zanimljive riječi predsjednika Bešiktaša

"Ostaje li Miralem Pjanić? I ja bih u dženet, ali grijehovi mi ne daju"

Midhat Šljivak

Ekipa Bešiktaša sprema radikalne promjene u timu tokom narednog ljeta.

Finansijska situacija u istanbulskom velikanu nije baš najbolja. Klub je prinuđen da se riješi velikih ugovora, ali i igrača na koje stručni štab ne računa.

Dosta se govori i o odlasku bh. veznjaka Miralema Pjanića. Izvjesno je da će se to i desiti, osim ako 31-godišnji fudbaler ne pristane na značajno smanjenje plate.

O ostanku Pjanića koji je na posudbi iz Barcelone i Belgijanca Michyja Batshuayija za turske medije govorio je predsjednik crno-bijelih iz Istanbula Ahmet Nur Čebi. On bi volio da ovaj duo ostane, ali realnost je da će napustiti klub.

"Voljeli bismo da nastavimo saradnju s njima na kraju sezone, ali morat će da se odreknu visokih plata. Ako pristanu, ostat će, ako ne pristanu, otići će", rekao je Nur Čebi i dodao je:

"Da li ih želim ovdje? Naravno. Volio bih i u dženet, ali mi grijehovi to ne dopuštaju. Naš budžet je daleko ispod onog što imaju trenutno i ako prihvate smanjenje, ostat će s nama", rekao je predsjednik Bešiktaša.

Miralem Pjanić je ove sezone odigrao 11 utakmica za Bešiktaš i ima učinak od četiri asistencije.

Bešiktaš donio tešku odluku zbog Ajdina Hasića: Jednostavno više ne ide

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić (20) vjerovatno će napustiti ekipu Bešiktaša na kraju ove sezone.

Iako je 20-godišnji fudbaler doveden kao zvijezda u usponu od koje se dosta očekivalo u Bešiktašu, povrede su zaustavile njegov napredak i dosta vremena je proveo van terena.

Turski mediji tvrde kako je Bešiktaš već odlučio da ne nastavi saradnju s bh. fudbalerom. S njim će saradnja navodno biti raskinuta i on će moći da bira novi klub narednog ljeta.

Hasić je u dresu istanbulskog velikana imao svijetlih trenutaka. Odigrao je 13 utakmica i postigao je dva gola.

Trenutno je ovaj 20-godišnjak na posudbi u ekipi Umraniyespora, gdje je igrao i 2020. godine, ali još uvijek je van terena zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, talentovani fudbaler iz Bosne i Hercegovine je omladinsku karijeru proveo u zagrebačkom Dinamu iz kojeg nije otišao na najbolji način.

Nakon brojnih tužbi dogovoren je njegov odlazak u Tursku, gdje se nažalost nije proslavio i povrede su ga poprilično unazadile u proteklim mjesecima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.