Xavi oduševljen novim pojačanjem koje sprema Barcelona

Trebao bi doći na ljeto

Xavi oduševljen novim pojačanjem koje sprema Barcelona

Eldar Ganibegović

Prema svim najavama Barcelona će i na ljeto biti aktivna na transfer tržištu.

Očekuju se i pojačanja i odlasci u svim linijama tima, a najviše se s Barcelonom povezuju dolasci Cesara Azpilicuete i Andreasa Christensena koji bi iz Chelseaja mogli doći besplatno jer im ističe ugovor.

Spominje se i da će Barcelona dovesti novog golmana koji će biti konkurencija Ter Stegenu, dok bi Neto napustio klub.

Mundo Deportivo posvetio je jedan tekst upravo danskom defanzivcu Christensenu, koji bi mogao postati novi stanovnik Nou Campa.

Tako ovaj list navodi da je trener Barcelone Xavi Hernandez izuzetno zadovoljan ovim potezom uprave, odnosno nakanom da Danca dovedu u klub.

Christensen je snažan i savremen štoper koji ima dugogodišnje iskustvo igranja na visokom nivou, a Barceloni bi odgovarao i na taktičkom planu, s obzirom na to da je sjajan u igri s loptom u nogama i izvrsno razumije i čita igru i dešavanja na terenu.

Oglasi

Pogodnost je i to što ima 25 godina, pa bi bio dugogodišnje rješenje u postavi Blaugrane, a još bi stigao i besplatno jer mu ističe ugovor s aktuelnim prvakom Evrope.

Chelsea je, podsjetimo, Christensena doveo još kao 15-godišnjaka iz danskog Brondbyja 2012. godine, a posljednjih deset godina proveo je na Stamford Bridgeu izuzev posudbe na kojoj je bio u Borussiji Monchengladbach od ljeta 2015. do ljeta 2017. godine.

Ove sezone je za Chelsea odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je dva gola uz jednu asistenciju. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Chelseajem je ovaj fudbaler osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu, UEFA Superkup, FA Cup, Premier ligu za igrače do 21 godine, te Ligu prvaka za mlade.

Spomenimo i to da je za reprezentaciju Danske odigrao 54 utakmice i postigao jedan pogodak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi