Afrikanac 'pojeftinio'

Dolaskom u Bosnu i Hercegovinu srozala se cijena Emiliju Nsueu

Eldar Ganibegović

Emilio Nsue jedno je od najzvučnijih imena koje je zaigralo u Premijer ligi BiH, a u januaru ga je potpisao FK Tuzla City.

Reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje dogovorio je saradnju do kraja sezone i već na pripremama se pokazao kao pojačanje za tim Husrefa Musemića, ali i u dvije takmičarske utakmice u kojima je nastupio vidjelo se da je klasa iznad.

Nsue je ponikao u dresu Mallorce, a za prvi tim ovog kluba debitovao je još 2007. godine. No, nakon toga igrao je na posudbi u Castellonu, a standardan prvotimac Mallorce postao je na ljeto 2010. godine kada se vratio s posudbe iz Real Sociedada.

Ovaj iskusni fudbaler za Mallorcu je upisao 154 nastupa, te je uspio postići 16 golova i upisati 12 asistencija. Prije desetak godina svojim igrama je oduševio javnost, a tada je bio na meti mnogih evropskih klubova.

No, Nsue nije to iskoristio na najbolji način jer je ostao u Mallorci i kasnije je doživio pad u karijeri. Otišao je u Englesku gdje je igrao za Middlesbrough i Birmingham, a počekom 2018. godine karijeru je nastavio na Kipru.

Prvo je igrao za APOEL iz Nikozije, a potom je nastupao i za Apolon Limassol. U APOEL se vratio u septembru 2020. godine, te je nasutpio ovaj klub prošlog ljeta nakon čega je bio bez angažmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, Nsueu je ažurirana i cijena na Transfermarktu.

U zenitu svoje karijere Nsue je vrijedio 3 i po miliona eura, prije dolaska u BiH cijena je bila 750.000, dok sada vrijedi samo 250.000 eura prema ovom specijaliziranom portalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.