Borac pobijedio na Tušnju!

Kup BiH, četvrtfinale

Borac pobijedio na Tušnju!

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Banjalučki Borac pobijedio je danas na Tušnju Tuzla City rezultatom 1:0 u prvom duelu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine i približio se plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Uvodne minute meča pripale su Borcu, ali nisu gosti uspjeli da stvore neku ozbiljnu situaciju pred golom Tuzle.

Potom domaći sastav preuzima terensku inicijativu, a u 12. minuti propuštaju veliku šansu za vodstvo. Mešinović izlazi sam pred Pavlovića, ali loptu šalje pored gola.

Nakon još nekoliko opasnih napada domaćih koji nisu pronašli put do gola Borca, gosti iz Banjaluke u 28. minuti stižu do vodstva.

Toni Jović je iskoristio lošu reakciju odbrane Tuzle, lijepo je pogodio mrežu Brajlovića i doveo je svoj tim u prednost od 1:0.

Do kraja prvog dijela napadi domaćeg tima. Pokušali su nešto napraviti, ali nije bilo kvalitetne završnice i na odmor se odlazi rezultatom 1:0 u korist Borca.

Oglasi

Od prve sekunde nastavka Tuzla kreće ofanzivno. Ušao je u igru Nsue i ekipa Husrefa Musemića pokušala je brzo doći do izjednačenja.

Međutim, Borac je lagano zaustavljao napade domaćeg tima. Otežavao im je i katastrofalan teren Tušnja, pa su napadači Tuzla Cityja imali dosta problema s kontrolom lopte.

Tek u 67. minuti domaći stvaraju prvu šansu u drugom dijelu, Krpić s peterca šutira glavom, ali Pavlović to bez problema brani. Pavlović spašava Borac i četiri minute kasnije. Krpić ponovo gađa glavom, a golman gostiju fenomenalno brani.

Pokušavali su domaći svim silama da dođu do izjednačenja. To ih je moglo koštati u 87. minuti kada je Moraitis izašao sam pred Brajlovića u kontri, ali mladi golman Cityja mu brani zicer. Ostalo je do kraja 1:0 za Borac koji je jako blizu plasmana u polufinale.

Kup BiH, četvrtfinale:

Tuzla City - Borac 0:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Tuzla City: Brajlović, Nukić, Krpić, Karjašević, Mehanović, Džafić, Čeliković, Mehidić, Doffo, Morris, Mešinović.

FK Borac: Pavlović, Cucin, Kujundžić, Bošnjak, Begić, Jović, Molls, Vojnović, Lukić, Meleg, Vušurović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VenamaHrabrih
Musemić standardno u drugom dijelu sezone. Obija mu se, pp ko zna koji put, šablonska strategija i jednolična taktika. Jednosmjeran trener dosega Radnika, Ppsušja, Krupe i sličnih ekipa, uz dužno ppštovanje.
8 1
FighterIXI
Na onoj oranici je uspjeh što su svi izašli na svojim nogama. Ima revanš. Nadam se našoj pobjedi. Aj Borac!
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi