Foto - Besiktas

Odluka je jasna

Pjanić najavio: "Vraćam se u Barcelonu, ali moj fudbalski put još uvijek nije jasan"

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (31) ovu sezonu provodi na posudbi u Bešiktašu iz redova Barcelone.

Iskusni vezni fudbaler velika je zvijezda u turskom fudbalu i navijači Bešiktaša bi ga rado vidjeli i naredne sezone u dresu istanbulskog velikana.

Međutim, Pjanić je u razgovoru za turske medije istakao kako će se na kraju sezone vratiti u Barcelonu, a poručio je da mu je Bešiktaš veoma važan životni korak.

"Moj fudbalski put još uvijek nije posve jasan. Imam još dvije godine ugovora s Barcelonom i tamo ću se vratiti na kraju ove sezone", rekao je Pjanić u razgovoru za Hurriyet, a zatim je dodao:

"Iskreno, Bešiktaš mi je jednako važan kao što su to Juventus i Barcelone. Istanbul će mi zauvijek ostati su srcu", istakao je Pjanić.

Bh. veznjak ističe da će zauvijek pamtiti prvu domaću utakmicu.

"Najljepši trenutak u dresu Bešiktaša mi je meč protiv Yeni Maltaye, moj prvi pred našim navijačima. To ću pamtiti".

Bešiktašu ne ide dobro kao prošle sezone kada je osvojena titula prvaka, a Pjanić otkriva koji je cilj kluba.

"Naš cilj je da budemo među tri najbolje ekipe. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Uvjeren sam da će Trabzon i Konyaspor gubiti bodove do kraja sezone. Pokušavat ćemo do kraja, imamo talentovan ti i ne znam zašto ne bismo na kraju bili čak i drugi", istakao je Miralem Pjanić.

"Ostaje li Miralem Pjanić? I ja bih u dženet, ali grijehovi mi ne daju"

Ekipa Bešiktaša sprema radikalne promjene u timu tokom narednog ljeta.

Finansijska situacija u istanbulskom velikanu nije baš najbolja. Klub je prinuđen da se riješi velikih ugovora, ali i igrača na koje stručni štab ne računa.

Dosta se govori i o odlasku bh. veznjaka Miralema Pjanića. Izvjesno je da će se to i desiti, osim ako 31-godišnji fudbaler ne pristane na značajno smanjenje plate.

O ostanku Pjanića koji je na posudbi iz Barcelone i Belgijanca Michyja Batshuayija za turske medije govorio je predsjednik crno-bijelih iz Istanbula Ahmet Nur Čebi. On bi volio da ovaj duo ostane, ali realnost je da će napustiti klub.

"Voljeli bismo da nastavimo saradnju s njima na kraju sezone, ali morat će da se odreknu visokih plata. Ako pristanu, ostat će, ako ne pristanu, otići će", rekao je Nur Čebi i dodao je:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Da li ih želim ovdje? Naravno. Volio bih i u dženet, ali mi grijehovi to ne dopuštaju. Naš budžet je daleko ispod onog što imaju trenutno i ako prihvate smanjenje, ostat će s nama", rekao je predsjednik Bešiktaša.

Miralem Pjanić je ove sezone odigrao 11 utakmica za Bešiktaš i ima učinak od četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.