Španski mediji zabrinuli Pjanića: Ovo su planovi Xavija za ljetni prijelazni rok

Gdje će Miralem?

Španski mediji zabrinuli Pjanića: Ovo su planovi Xavija za ljetni prijelazni rok

Eldar Ganibegović

Miralem Pjanić tekuću sezonu igra na posudbi u Bešiktašu.

Turski mediji su prije nekoliko dana prenijeli vijest da će na ljeto morati potražiti novi klub, iako je svakako planirano da se vrati u Barcelonu, ako istanbulski tim ne otkupi njegov ugovor.

Velikan iz Istanbula se nalazi u ozbiljnoj finansijskoj krizi te je cilj vlasnika da iznose za plate smanje sa 45 na 20 miliona po sezoni, pa će osim Pjanića otići i Michi Batshuayi i Can Bozdogan koji se nalaze na posudbi i njihov odlazak bi Bešitkašu donio uštedu veću od šest miliona.

Španski mediji sada prenose vijesti o planovima Xavija za ljeto, a one nisu nimalo lijepe po Miralema Pjanića.

"Unatoč činjenici da bi igrači poput Nico Gonzaleza , Gavija ili Pedrija mogli činiti okosnicu momčadi dugi niz godina, Sergio Busquets je već u poodmakloj dobi, a Miralem Pjanić i Frenkie de Jong imaju mnogo šansi da iduće ljeto napuste klub", stoji u članku koji je objavio Donbalon.

Zimski potpisi u Barceloni u vidu dolazaka Torresa, Traorea i Aubameyanga potaknuli su napredak momčadi, no, unatoč tome, Xavi je jasan da sljedećeg ljeta želi dodatno pojačati sastav i zato je jasno dao do znanja koja su mu dva prioriteta za ljeto: Florian Wirtz i Ruben Neves.

Ofanzivni veznjak Bayer Leverkusena Florian Wirtz postao je jedna od velikih atrakcija na tržištu sa svojih 18 godina. Prema Be Socceru, Barcelona ga je postavila kao prioritet za ljetni prijelazni rok, iako bi njegova kupovina klub mogla koštati oko 65 miliona eura.

S druge strane, veznjaka Wolverhamptona Rubena Nevesa Manchester United vrlo pomno da ga prati, ali, iako su Crveni vragovi već izrazili želju da sklope transfer, Xavijev interes mogao bi pokvariti njihove planove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Daily Mail piše da bi Barcelona Nevesa mogla dobiti za oko 30 miliona eura.

Sve u svemu, očekuje nas uzbudljivo ljeto, a veliko je pitanje gdje će igrati naš Pjanić - u Turskoj, Španiji ili nekoj trećoj državi?

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Pa Miralem ce kod Serifa. Tamo je standardan kazu barem
7 2
Paradoks
Tuzla City
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi