Voli igrati na Grbavici

Zabio dva gola u Premijer ligi, jedan Želji u dresu Slobode, a drugi za Želju u vječitom derbiju

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara jučer su na svom terenu pobijedili Sarajevo (2:0) u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je pred svojim navijačima uspio da dođe do pobjede protiv svog najvećeg rivala, a nakon utakmice igrači i navijači su znali kako da proslave ovaj trijumf.

Još jednom se pokazalo da u derbiju forma skoro da ne predstavlja ništa jer su mnogi smatrali da Sarajevo ima ulogu favorita u ovoj utakmici. Ipak, na kraju je Željezničar uz veliku borbu uspio da dođe do tri boda.

Plavi su do prednosti stigli u 31. minuti utakmice kada je Semir Štilić centrirao iz kornera, a najviši u kaznenom prostoru Sarajeva bio je debitant Armin Hodžić koji je glavom pogodio za 1:0. Utakmicu je riješio Ermin Zec koji je postigao euro gol u 89. minuti za konačnih 2:0.

Hodžić je tek prije nekoliko sedmica došao u Želju i za njega je ovo bio debi u dresu sarajevskog kluba, a zanimljivo da je igrao u vrhu napada iako je po prirodi vezni fudbaler. No, svoju šansu je iskoristio na pravi način i opravdao je povjerenje Edisa Mulalića.

Ovaj 22-godišnjak u Želju je stigao kao slobodan igrač nakon što je napustio špansi Alcoron. No, u Premijer ligi je već igrao i to u dresu tuzlanske Slobode za koju je u ovom takmičenju upisao 21 nastup.

Zanimljivo je da je Hodžić u Premijer ligi zabio ukupno dva gol. Jedan je dao protiv Željezničara, a drugi jučer na gradskom derbiju upravo za klub s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I prvi svoj gol u Premijer ligi Hodžič je dao na Grbavici u derbiju Željezničara i Slobode koji je završen rezultatom 2:2, a igrao se na ljeto 2019. godine. Tada je u igru ušao u 79. minuti utakmice i samo minutu kasnije Hodžić je utišao Grbavicu kada je zabio pogodak za konačnih 2:2, te je donio bod Slobodi protiv Željezničara.

Sudbina je htjela da skoro tri godine kasnije Hodžić zaigra upravo u dresu Željezničara, te u svom debiju za ovaj klub zabije pogodak protiv najvećeg rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.