FOTO: EPA

La Liga - 27. kolo

Teška utakmica za Barcelonu i sjajan preokret za nastavak pozitivne serije

Haris Zilić

Fudbaleri Barcelone odgirali su još jedan uzbudljiv duel u La Ligi.

U 27. kolu gostovali su ekipi Elchea koja se grčevito bori za opstanak i nakon preokreta slavili sa 1:2.

Domaća ekipa je odigrala hrabro protiv Barcelona, a kruna svega bilo je vodstvo od 1:0. Fidel je u 44. minuti zatresao mrežu Katalonaca.

U nastavku meča Barcelona se probudila, stvarala nekoliko dobrih prilika, a do gola dolaze u 61. minuti kada je Feran Torres na asistenciju Albe poravnao na 1:1.

Nakon gola, Katalonci su krenuli po pobjedu, međutim domaći fudbaleri su imali nekoliko sjajnih intervencija u odbrani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak u 85. minuti dosuđen je penal za Barcelonu, a siguran realizator je bio Depay za 1:2 i ispostavit će se težak trijumf Barcelone nakon preokreta.

Barcelona je sada nakon 26 odigranih utakmica trećeplasirana sa 48 bodova i nastavila je seriju pozitivnih rezultata, dok je Elche ostao na 14. poziciji sa 29 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.