Xavi jednim potezom pokazao da je otpisao još jednog igrača Barcelone

To mu je jasan znak

Xavi jednim potezom pokazao da je otpisao još jednog igrača Barcelone

Endin Čaušević

Barcelona danas igra u gostima protiv Elchea meč 27. kola La Lige.

Katalonski klub prethodnih sedmica igra u odličnoj formi, a navijači su itekako zadovoljni poslom koji je Xavi Hernandez napravio nakon što je preuzeo trenersku klupu Barcelone.

Barca je u prošlom kolu na svom terenu ubjedljivo pobijedila Athletic Bilbao sa 4:0, a jasno je da su Katalonci i danas veliki favoriti za pobjedu.

Xavi je jučer objavio spisak igrača na koje će računati u današnjoj utakmici, a mnogi su shvatili da na njemu nema danskog napadača Martina Braithwaitea koji neće biti u konkurenciji za ovaj duel

Španski mediji objavili su da je Xavi na taj način poslao jasnu poruku Braithwaiteu da na njega neće ozbiljnije računati do kraja ove sezone, te da će on na ljeto gotovo sigurno biti na transfer listi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Braithwaite se nedavno oporavio od teške povrede, ali nije uspio još uvijek da se nametne Xaviju i dobije minutažu.

Ovaj 30-godišnji napadač u Barcelonu je stigao iz Leganesa prije dvije godine za 18 miliona eura što je bio transfer koji je sve šokirao. Jasno je da nije baš kalibar za Barcelonu, te neće biti iznenađenje ukoliko na ljeto odluči spakovati kofere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Neka se mole Dembeletu da produzi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti