Blazersi se nastavljaju sramotiti

Nikola Jokić je opet bio nevjerovatan, slično vrijedi i za Luku Dončića

Admin Čaušević

Nikola Jokić  i Luka Dončić su pružili maestralne partije u pobjedama Denver Nuggetsa i Dallas Mavericksa.

Nuggetsi su pobijedili Golden State Warriorse 131:124, a Jokić je upisao drugi uzastopni triple-double učinak.

Srbijanski košarkaš je meč završio sa 32 poena, uz to je dodao 15 skokova i 13 asistencija te tako istakao ozbiljnu kandidaturu za drugi uzastopni MVP regularnog dijela.

S fantastičnom formom je nastavio i Luka Dončić koji je nadmudrio Bojana Bogdanovića u pobjedi Mavericksa nad Utah Jazzom 111:103.

Dončić je meč završio sa 35 poena te je dodao 16 skokova i sedam asistencija, dok je kod poraženih Jazzera Bogdanović zabio 21 poen.

LA Lakersi su se ponovo vratili porazima. Izgubili su na gostovanju kod San Antonio Spursa 117:110. Domaće je do pobjede predvodio Murray sa 26 poena i 10 skokova.

Treba istaći i novo poniženje Portland Trail Blazersa bez Jusufa Nurkića. Blazersi su izgubili 124:81 na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa.

U sramotnom izdanju već na poluvremenu su zaostajali 27 poena razlike. Najefikasniji na meču sa po 27 poena bili su Towns za domaće te Williams za goste.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.