Nikola Jokić za historiju!

Bio je maestralan

Nikola Jokić za historiju!

A. Čaušević

Nikola Jokić je odigrao jednu od svojih boljih partija u posljednje vrijeme. 

Denver Nuggetsi su poslije produžetataka pobijedili New Orleans Pelicanse 138:130, a Jokić je u tom meču upisao nove stranice historije.

Srbijanski košarkaš je meč završio sa 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija te je s novim triple-doubleom najavio kandidaturu za MVP nagradu.

Jokić je dodao još četiri blokade i tri ukradene lopte te je postao prvi košarkaš u historiji lige da je na jednom meču ostvario najmanje 40 poena, 10 skokova, 10 asistencija, 3 ukradene lopte i 3 blokade.

Kod poraženih Pelicansa se istakao Brandon Ingram koji je također bio fantastičan sa 38 poena.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti pobjedu Utah Jazza nad Oklahoma City Thunderom 103:116 uz 35 poena sjajnog Bojana Bogdanovića.

Rezultati:

Washington Wizarda - Indiana Paxers 133:123
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 123:112
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 103:116
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 138:130
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 104:96
LA Clippers - New York Knicks 93:116

Top Komentari

Utjug
Onaj nurkic ne moze Jokicu pertle vezati
1 6
plemic
Mostarac Bojan Bogdanović odigrao je noćas odličnu utakmicu u gostujućoj pobjedi Juta Džeza. Sa 35 poena vodio Džezere do slavlja kod Oklahome (116:103), a ujedno je ispisao historijske stranice NBA lige. Naime, postao je prvi košarkaš koji je u utakmici pogodio 11 šuteva iz igre, a da su svi bili iza linije za tri poena, dakle bez ijedne dvice.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti