Oglasio se niželigaš iz Kikača

"Ako je ovo stvarno vrh bh. fudbala, mi tamo ne želimo"

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački nogometni niželigaš FK Mladost iz Kikača iskazao je podršku i solidarnost mostarskom Veležu.

Podsjetimo da je dosta burno bilo u Banjaluci na meču 21. kola Premijer lige BiH između Borca i Veleža, gdje je domaćin slavio s 2:0, a gost iz Mostara opravdano razočaran otišao kući zbog katastrofalnog suđenja prvog sudije Mirze Kazlagića, čija sudbina je sada na Komitetu za suđenje i nadležnim organima Nogometnog saveza BiH.

U međuvremenu, s Veležom se suosjećaju i mnogi drugi nogometni kolektivi u BiH, pa i niželigaš Mladost iz Kikača.

"Pitamo se samo šta ako je ovo stvarno vrh bh. fudbala, te šta ako je ovo ono o čemu mnogi maštamo i sanjamo??! Naš odgovor je veoma jasan: Mi TAMO NE ŽALIMO", objavila je Mladost na svom Facebook profilu uz citat Mahatma Gandhija:

"Pobjeda postignuta nasiljem ravno je porazu jer je trenutna".

Povodom dešavanja u Banjaluci, oglasili su se saopštenjem i iz Udruženja građana "Rođeni", koji su objavili i video sa spornim situacijama sa spomenute utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od prvog dana stali smo na stranu boljeg sutra za bosanskohercegovački fudbal. Možda neki sumnjaju u naše namjere al mi im poručujemo, naš glas je i danas dignut protiv korupcije i kriminala!

Naš glas je iskren i čist! Vi nastavljate po svom mi po svom, još uvijek smo na različitim stranama dok god se budu Veležu i ostalim klubovima dešavale utakmice od kojih Kazlagić i ini drugi prave rugla na našim terenima. Odustajanja nema protiv vas do posljednjeg daha. Iskreno i naprijed prema evropskom fudbalu", poručili su oni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.