Poruka iz Simin Hana kao pravi primjer za bh. fudbal

Igran derbi Druge lige Sjever

Poruka iz Simin Hana kao pravi primjer za bh. fudbal

Admin Čaušević

U tuzlanskom naselju odigran je derbi Druge lige Sjever između Mladost iz Kikača i Radničkog iz Lukavca. 

Stadion u Kikačima nema licencu pa je Mladost primorana da svoje domaće susrete igrat na stadionu Bare u Simin Hanu.

I dok utakmice nižih liga obično izazovu buru i traži se alibiji za poraze, to nije bio slučaj sa Mladosti koji su nakon visokog poraza sportski pružili ruku gostima iz Lukavca.

Radnički je utakmicu dobio s rezultatom 1:4. Strijelac za domaće je bio Avdibašić, dok su za goste pogađali Musić dva puta, Ahmetović i Softić.

Poslije utakmice iz Mladosti su poslali poruku na koju se može ugledati dobar broj ostalih klubova u BiH.

"Čestitamo gostima na zasluženoj pobjedi. Rezultat je mogao biti drugačiji možda i blaži jer smo bili u igri u drugom poluvremenu imali smo 1:2 ali jedna polukontra oko 80-te minute i gol s 30 metara u 90-toj minuti iz slobodnog udarca bio je presudan te ugasio sve naše nade za ispostavit će se konačnih 1:4.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Gosti su realno zasluženo na prvom mjestu, ove godine slave i 100 godina postojanja, tako da želimo im mnogo sreće u nastavku prvenstva, te da ostvare svoj cilj a to je prvo mjesto i ulazak u Prvu ligu Federacije", poručili iz Mladosti.

S današnjom pobjedom Radnički je vodeća ekipa Druge lige Sjever sa 20 bodova iz osam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi