Foto: Screenshot

Dinamo gostuje na Poljudu

Gojak uoči utakmice sezone: Vidjeli smo im mane; Ja sam uvijek spreman

Eldar Ganibegović

Za dva dana će se u okviru 27. kola 1. HNL odigrati najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama.

Definitivno utakmica koja će odrediti daljnji tok sezone, utakmica za šest bodova, utakmica u kojoj oba tima mogu mnogo toga i da dobiju i da izgube.

Dinamo ima pet bodova prednosti u odnosu na Hajduk i ukoliko pobijedi ljutog rivala lagano će eliminisati iz trke za prvaka države i nastaviti se boriti s Osijekom i Rijekom, dok bi se Hajduk eventualnim trijumfom uključio u bitku za titulu.

Uoči ove utakmice na press konferenciji je pored trenera Dinama Željka Kopića govorio i veznjak Modrih i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amer Gojak.

"Očekuje nas teška utakmica, s puno želje, volje i - trke. Mi derbi dočekujemo spremni, s puno samopouzdanja. Nadam se da ćemo u subotu izgledati kako treba", rekao je Gojak i dodao:

"Što se tiče derbija, mislim da niko ne gleda prijašnje rezultate. Svi znamo koliko utakmica znači navijačima i nama. Oni su jaka momčad, ali mi gledamo sebe i nadamo se da ćemo pobijediti. Ne želim puno komentarisati Hajduk, znamo im mane i nadam se da ćemo ih iskoristiti. Treneru sam svaki put na raspolaganju, on odlučuje koliko igram, a ja uvijek dajem maksimum."

"Biti će lakše onome ko bolje uđe u utakmicu. Kad uđeš čvrsto i s puno samopouzdanja, lakše je igrati. Trener nam je pokazao nekoliko video uradaka, znamo njihove mane", zaključio je Gojak.

Potražite više informacija na temu HNL:

Inače, Gojak na Poljudu ima odličan omjer - šest pobjeda, te po remi i poraz.

Utakmica Hajduk - Dinamo na rasporedu je u subotu od 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.