Gol o kojem bruji Hrvatska; Kalinić je 'poludio': Je li opravdano poništen?

Pogledajte i ocijenite sami

Gol o kojem bruji Hrvatska; Kalinić je 'poludio': Je li opravdano poništen?

E. Ganibegović

Hajduk je jučer remizirao kod Istre 1:1 u 26. kolu 1. HNL.

Nikola Kalinić je goste iz Splita doveo u vodstvo u 30. minuti, da bi Drena Beljo izjednačio u 54. na 1:1, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta. 

U 56. minuti Hajduk je došao do vodstva, koje je poslije šest minuta pregledavanja VAR snimke poništeno.

Kalinić je probio po strani i pronašao Biuka koji pogađa mrežu domaće ekipe, ali sudac Pejin poništava ovaj pogodak.

Na snimku se vidi da je Kalinić udario u lice rukom Perkovića i na taj način stvorio sebi prednost, što je i presudilo da se ovaj gol poništi.

Napadač Bilih žestoko je protestvovao, a nakon poništenog gola sucu je ironično aplaudirao za šta je nagrađen i žutim kartonom.

Pogledajte i procijenite sami. Spornu situciju možete vidjeti na 5:45 priloženog videozapisa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je sada na 4. mjestu s 48 bodova, pet manje od Dinama i Osijeka koji predvode, a četiri manje od trećeplasirane Rijeke, te ih je ovaj remi udaljio od borbe za titulu.

S druge strane, Istri je ovaj bod značio tek toliko da se udalji na 13 bodova od već prežaljenog Hrvatskog Dragovoljca koji je na 10. poziciji sa samo deset poena.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Kalinić se vratio u Hajduk i odmah govori sudiju vidjeti ćemo se poslije utakmice za ovo ! čisto sumnjam da je tako govorio spanskim i italijnskim sudijama ! LOL
2 1
denimen9
Kaže pogledajte i procjenite sami ahhahahah. Gdje da pogledam ima jedan snimak od 2 sekunde.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi