Foto - Screenshot

Delonte West ponovo na parketu

Propala zvijezda ponovo cijepa mrežice, ali njegov izgled je zaprepastio sve

Midhat Šljivak

Nekadašnji NBA košarkaš Delonte West (38) čovjek je o kojem se dosta pričalo u posljednjih nekoliko godina.

Nakon okončanja košarkaše karijere 2015. godine West je izgubio milione koje je stekao. Postao je beskućnik, a iz pakla droge i alkohola izvukao ga je vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban.

Međutim, 38-godišnji West nije dugo bio miran jer je krajem prošle godine uhapšen na Floridi zbog izazivanja nereda na ulici.

Ipak, čini se kako je u posljednje vrijeme poprilično miran jer je danas učestvovao u probnom radu za BIG3 ligu. Dobro se pokazao, cijepao je mrežice i zaradio je kartu za ligu.

Ono što je međutim zaprepastilo ljubitelje košarke je izgled Westa. Alkohol i droga su učinili svoje, pa Delonte izgleda duplo starije od svojih godina.

Nije to nikakvo čudo zbog svega što je prošao u proteklih sedam godina, ali sam je odabrao put kojim će ići.

Delonte West je u NBA ligu stigao 2004. godine. Izabran je kao 24. pik prve runde drafta, a birali su ga Boston Celticsi.

U redovima ovog tima proveo je tri sezone, a zatim je igrao za Seattle, Cleveland, ponovo Boston, te Dallas Maverickse. Oprobao se u Kini, da bi karijeru okončao u NBDL ligi u dresu Texas Legendsa.

Odigrao je gotovo 500 utakmica u najjačoj ligi svijeta i prosječno je ubacivao nešto više od devet poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.