Svi su vidjeli šta je radio, ali nekadašnja NBA zvijezda tvrdi da nije kriv za sve što je napravio
Foto - Screenshoot

Delonte West divljao pojan

Svi su vidjeli šta je radio, ali nekadašnja NBA zvijezda tvrdi da nije kriv za sve što je napravio

M. Šljivak

Nekadašnji NBA košarkaš Delonte West (38) uhapšen je nedavno na Floridi zbog izazivanja nereda na ulici.

Pijani West vikao je na ulici, a zatim se opirao hapšenju po dolasku policije.

West je uzvikivao anti-gay rečenice, tvrdio je da je Isus Krist, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, te da je bolji igrač od LeBrona Jamesa i Michaela Jordana.

Bivši košarkaš završio je iza rešetaka, a jučer se pojavio na suđenju, gdje je tvrdio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

West (38) JE imao jako težak životni period nakon okončanja igračke karijere.

West je izgubio sav novac kojeg je zaradio kao profesionalni košarkaš, a u januaru prošle godine pronađen je na ulicama Dallasa kako prosi.

Ovisnost o drogama i alkoholu su ga potpuno uništili, da bi mu potom u pomoć priskočio vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban.

Sklonio ga je sa ulice, platio mu je rehabilitaciju na Floridi i činilo se kako je 38-godišnji West na dobrom putu da se oporavi.

Delonte West je od 2004. do 2012. godine igrao u NBA ligi, a nastupao je za Celtice, SuperSonicse, Cavalierse i Maverickse. Kratko je igrao u Kini, a karijeru je završio u NBDL timu Texas Legends 2015. godine.

Promo

Top Komentari

MaDaj
Kog se krca daje prostor ovom tipu? Pa koliko je šansi dobio u životu da je bar jednom pokušao da živi kao insan a ne hajvan, nebi bio ovdje gdje jeste
2 0
Mele
Ovo su jace droge u pitanju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi