Lekcija za defanzivca Tottenhama

Smijao se Maguireu u lice nakon gola, a onda mu fudbal pokazao koliko može biti surov

Endin Čaušević

Manchester United sinoć je na Old Traffordu pobijedio Tottenham sa 3:2.

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u meču Uniteda i Tottenhama na kojem smo vidjeli čak pet golova, te još jedno maestralno izdanje Cristiana Ronalda koji je zabio hat-trick i donio pobjedu Crvenim đavolima.

United je poveo već u 12. minuti kada je Ronaldo zabio fantastičan pogodak za preko 20 metara za 1:0. Ipak, Tottenham se u 35. minuti vratio nakon što je Harry Kane pogodio za 1:1 iz penala.

No, samo tri minute kasnije Crveni đavoli su ponovo poveli. U centru pažnje je i ovaj put bio Ronaldo koji je povisio na 2:1 nakon što ga je sjajno uposlio Jadon Sancho.

Novi šok za navijače Uniteda stigao je u 72. minuti. Tragičar je opet bio Harry Maguire koji je zabio autogol za 2:2, ali u centru pažnje našao se protivnički štoper Cristian Romero koji se smijao u lice Maguireu nakon autogola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, fudbal je još jednom pokazao koliko može biti surov kada se ponašaš tako bezobrazno. Naime, samo devet minuta kasnije United je zabio gol za 3:2 kada je Ronaldo sjajno glavom savladao Llorisa i donio pobjedu svom timu.

Romero je ponovo bio u centru pažnje nakon ovog gola, ali sada mu nije bilo do slavlja i ismijavanja protivnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.