Foto - Screenshot

Alphonso Davies počeo s treninzima

Navijačima Bayerna dan nije mogao bolje početi: Snimak iz trening centra je sve oduševio

Midhat Šljivak

Navijačima Bayerna dan nije mogao bolje početi.

Danas se u trening-centru bavarskog velikana pojavio čudesni kanadski fudbaler Alphonso Davies koji je počeo s laganim treninzima.

Davies je zbog problema sa srcem morao prekinuti sve aktivnosti. Dva mjeseca je bio bez treninga, a danas je konačno počeo s laganim treningom.

Kamere su Daviesa snimile dok trči na terenu trening-centra i to je svakako fenomenalna vijest jer su svi bili veoma zabrinuti za njegovo zdravstveno stanje.

Sjajnom beku tima iz Minhena sigurno će biti potrebno određeno vrijeme da se vrati u formu u kojoj je bio prije pauze, ali najbitnije je da se on polako vraća u formu.

Alphonso Davies je eksplodirao po dolasku u Bayern. Postao je jedan od najboljih bočnih fudbalera svijeta i neizostavan član prve postave bavarskog velikana.

Njegova brzina nešto je što se ne viđa često u svijetu fudbala. Brukao je rivale na terenu, a za Bayern je odigrao 107 utakmica i zabio je pet golova.

Saigrači ga ne žele vidjeti na terenu dok ne bude sve čisto

Saigrači Alphonsa Daviesa iz Bayerna ne žele ga vidjeti na terenu dok s njim ne bude sve u najboljem redu.

"Ne može se igrati s takvim stvarima", komentar je Thomasa Muellera na Daviesovo trenutno stanje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne može se to podcijeniti i misliti da će automatski proći za nekoliko dana. Treba mu objasniti da se ne treba zezati."

Zabrinuto djeluje i Manuel Neuer: "Radi se o osjetljivoj i opasnoj stvari. Zbog toga svim sportistima preporučujem da obave detaljne preglede uoči nastavka sportskih aktivnosti poslije pozitivnog testa na koronavirus."

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.