Foto: E. Dindić

Trener Zrinjskog

Jakirović o navijačima Slobode: To je na njihovu sramotu

Eldar Ganibegović

Zrinjski je u 22. kolu Premijer lige BiH danas s 0:2 slavio na gostovanju kod Slobode. 

Oba gola u drugom poluvremenu postigao je čudesni Nemanja Bilbija i tako donio novu pobjedu svom timu.

Nažalost, meč su obilježile i neke nemile scene.

Trener Plemiće Sergej Jakirović nakon meča je istakao da će njegov tim u narednom kolu ići na obaranje rekorda Željezničara po broju uzastopnih pobjeda (12) koji je danas izjednačio.

"Naravno da ćemo ići i na 13. pobjedu, ali prvo trebamo proslaviti ovu pobjedu. Stvarno smo igrali u jako teškim uslovima, gledaoci uopšte nisu mogli uživati, ali evo, zadnji put su pisali saopštenja, a danas 90 minuta traje vrijeđanje, a nisam uopšte mislio na njih. Žao mi je radi toga. Mi se veselimo, prvo mjesto i 57 bodova", rekao je Jakirović, a o preprekama da da izjavu od strane domaćih navijača rekao je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nema veze, to je na njihovu sramotu, nije na moju."

U narednom kolu Zrinjski će u Mostaru dočekati Radnik koji je u prethodnom kolu savladao s 4:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.