Foto: NK Široki Brijeg

Sutra ih čeka revanš meč četvrtfinala Kupa BiH

U Širokom vjeruju u čudo protiv Veleža: "Nismo se predali u nogometu je sve moguće"

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra na Pecari igraju protiv Veleža revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine

Velež je u prvoj utakmici odigrao odličan meč i slavio s ubjedljivih 4:0, te je jasno da su Rođeni već jednom nogom u polufinalu ovog takmičenja.

No, iz tabora Širokog Brijega danas su poručili da se neće predati tako lako, te da je u fudbalu sve moguće. Na press konferenciji danas su bili pomoćni trener Vlado Hrkać i fudbaler Marko Jurić.

"Sigurno ne nosimo neki dobar rezultat iz prve utakmice. Nadam se i vjerujem kako momci imaju snage i da ćemo svi mi zajedno okrenuti utakmicu u našu korist. Možemo ponoviti povijest po pitanju preokreta. Sjećam se kako je jednom u Kupu protiv Veleža bilo 6:2 na Pecari pa smo mi dolje izgubili 5:0. Vjerujem kako imamo snage vratiti se", rekao je Hrkać i dodao.

"Nikad ne bih nikad išao s bijelom zastavom pa da smo izgubili i s većom razlikom. Takvo razmišljanje želimo prenijeti i na momčad. U nogometu je sve moguće. Ako postignemo neki rani gol, imamo se pravo nadati".

Jurić je poručio da su svjesni da moraju popraviti igru u odbrani da će sutra dati maksimum da se pokušaju vratiti u ovaj dvomeč.

"Obranu igra cijela momčad pa izdvajati pojedince nazad ili u veznoj liniji i napadu nema potrebe. Primamo puno golova najviše zbog individualnih pogrešaka. Analiziramo ih sve i radimo na tome, trudimo se popraviti taj segment igre. Svjesni smo svega i nadam se da ćemo to popraviti", kazao je i osvrnuo se na predstojeći meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igramo kod kuće i nemamo što više izgubiti. Idemo se boriti, probati dovesti utakmicu u neizvjesnost koliko to bude moguće rezultatski i držati je svih 90 minuta u napetosti. Probat ćemo izvući neki pozitivan rezultat za nas. Prolaz je teško ostvariv, ali nije nemoguć".

Podsjećamo, utakmica između Širokog Brijega i Veleža igra se sutra od 18:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.