Širokobriježani nabrijani pred gostovanje Posušja: "Neka se historija ponovi!"

Posušje gostuje na Pecari

Širokobriježani nabrijani pred gostovanje Posušja: "Neka se historija ponovi!"

Eldar Ganibegović

Široki Brijeg i Posušje zaključit će današnji dan kada je u pitanju 22. kolo Premijer lige BiH.

Susret hervegovačkih timova na stadionu Pecara u Širokom Brijegu počinje u 20 sati, a nakon što su danas odigrane već dvije utakmice.

Sarajevo i Borac remizirali su 1:1 na Koševu, dok je u Mostaru Tuzla City odnio pobjedu 1:2 kod Veleža.

Širokobriježani nisu nimalo dobro ušli u drugi dio sezone, s obzirom na to da su poraženi od Borca 0:3 u 20. kolu, igrali su 2:2 kod Tuzla Cityja u 21. kolu, a između te dvije utakmice deklasirao ih je Velež u četvrtfinalu Kupa s 4:0.

Stoga, Širokobriježani traže načine da motivišu svoju ekipu da dođe do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone, a večerašnja utakmica je idealna prilika za to.

Širokobriježani pamte posljednje gostovanje Posušja na Pecari kada su pobjedom izašli iz krize, a tako priželjkuju da bude i sada.

Oglasi

"Neka se historija ponovi...

I uoči posljednjeg prvenstvenog gostovanja HŠK Posušje na Pecari u novembru 2008. godine, baš kao i danas, NK Široki Brijeg imao je seriju od četiri takmičarske utakmice bez pobjede.

Ipak, 23. novembra 2008. godine pogocima Josipa Topića u 42. minuti i Dalibora Šilića u 84. minuti Plavo-bijeli s Pecare uzeli su sva tri boda protiv komšija iz Posušja i tako započeli pozitivnu seriju rezultata.

Neka tako bude i ovaj put!

Zajedno u nove pobjede!", napisali su na svojoj Facebook stranici.

⏳ 𝒩ℯ𝓀𝒶 𝓈ℯ 𝓅ℴ𝓋𝒾𝒿ℯ𝓈𝓉 𝓅ℴ𝓃ℴ𝓋𝒾... 💪 I uoči posljednjeg prvenstvenog gostovanja HŠK Posušje na Pecari u studenome 2008....

Posted by NK Široki Brijeg on Saturday, March 12, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ulozi kod dvije ekipe nisu isti.

Široki Brijeg je s utakmicom manje na četiri boda zaostatka od četvrtog Sarajeva i bori se za Evropu, dok je Posušje s 19 tri boda iznad crte i bori se za opstanak u ligi.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Pa ****m vam mater novinari. Kopirali ste cvitav tekst i umjesto povijest stavili historija
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi