Izabrao naredni klub

Ni Barcelona ni Real Madrid već plata od 600.000 eura: Fudbalski predator konačno odlučio!

Admin Čaušević

Najjača liga svijeta će uskoro dobiti najplaćenijeg igrača. 

Manchester City je spreman da Erlinga Haalanda učini najplaćenijim igračem u Premiershipu, izvještava Daily Mail.

Građani norveškom napadaču nude pravo bogatstvo, a sedmično bi trebao zarađivati nevjerovatnih 600.000 eura.

S ovom cifrom Haaland bi nadmašio Cristiano Ronalda i Kevina De Bryunea koji sedmično zarađuju po 450.000 eura u Unitedu, odnosno Cityju.

Haalanda u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 75 miliona eura što je realtivno niska cifra, ali njegov menadžer Mino Raiola i otac Alf-Inge žele visoke cifre za potpis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barcelona i Real Madrid silno žele Haalanda, ali je jasno da mu ne mogu ponuditi sedmičnu platu kao Manchester City što će na kraju i presuditi.

Zbog svog dominantnog stila igre Haalanda je dobio nadimak "fudbalski predator", to potvrđuje i njegov učinak od 80 golova na 80 utakmica za Borussiju Dortmund.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.