Bh. reprezentivac potvrdio kvalitetnu formu i na Poljudu

Gojak sjajan u velikom hrvatskom derbiju: "Sad je najveći dobitnik u Dinamu"

Samir Mlaćo
Veliki derbi 1. HNL odigrali su subotu Hajduk i Dinamo.

Pred prepunim Poljudom u atmosferi za pamćenje na kraju je nedostajalo samo pogodaka.

Završilo je 0:0, zadovoljniji mogu biti gosti, iako su bili i bliže pobjedi protiv Hajduka koji je dao maksimum, ali nije mogao do tri boda.

U redovima Dinama istakao se bh. reprezentativac Amer Gojak koji je potvrdio sjajnu formu.

Gojak je djelovao veoma raspoloženo, a i hrvatski mediji jasno ističu da je bio ponajbolji, za mnoge i najbolji pojedinac u redovima Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zajedno sa Mišićem bio je Dinamo prevaga u sredini nad veznjacima Hajduka, a mogao je biti i junak tima iz Zagreba.

“Zasad Gojak koristi svoju minutažu rastom forme i trenutno je najveći dobitnik nakon ozljeda Ivanušeca i Ademija. Kod Kopića je postao standardan, počeo je vraćati povjerenje, ali i od njega se očekuje da u idućim utakmica to pokaže i konkretnim učinkom. Dosad je zabio dva gola u sezoni, jedan u HNL-u (Istra), jedan u Kupu (BSK), upisao je tek jednu asistenciju. U trenucima dok nema Ademija i Ivanušeca, Gojak je taj koji mora preuzeti veći teret na sebe, u Splitu je najavio da je svjestan te uloge. Sad se očekuje da takve partije pruža u kontinuitetu“, između ostalog pišu Sportske novosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.