Gojak uoči utakmice sezone: Vidjeli smo im mane; Ja sam uvijek spreman
Foto: Screenshot

Dinamo gostuje na Poljudu

Gojak uoči utakmice sezone: Vidjeli smo im mane; Ja sam uvijek spreman

Eldar Ganibegović

Za dva dana će se u okviru 27. kola 1. HNL odigrati najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama.

Definitivno utakmica koja će odrediti daljnji tok sezone, utakmica za šest bodova, utakmica u kojoj oba tima mogu mnogo toga i da dobiju i da izgube.

Dinamo ima pet bodova prednosti u odnosu na Hajduk i ukoliko pobijedi ljutog rivala lagano će eliminisati iz trke za prvaka države i nastaviti se boriti s Osijekom i Rijekom, dok bi se Hajduk eventualnim trijumfom uključio u bitku za titulu.

Uoči ove utakmice na press konferenciji je pored trenera Dinama Željka Kopića govorio i veznjak Modrih i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amer Gojak.

"Očekuje nas teška utakmica, s puno želje, volje i - trke. Mi derbi dočekujemo spremni, s puno samopouzdanja. Nadam se da ćemo u subotu izgledati kako treba", rekao je Gojak i dodao:

"Što se tiče derbija, mislim da niko ne gleda prijašnje rezultate. Svi znamo koliko utakmica znači navijačima i nama. Oni su jaka momčad, ali mi gledamo sebe i nadamo se da ćemo pobijediti. Ne želim puno komentarisati Hajduk, znamo im mane i nadam se da ćemo ih iskoristiti. Treneru sam svaki put na raspolaganju, on odlučuje koliko igram, a ja uvijek dajem maksimum."

"Biti će lakše onome ko bolje uđe u utakmicu. Kad uđeš čvrsto i s puno samopouzdanja, lakše je igrati. Trener nam je pokazao nekoliko video uradaka, znamo njihove mane", zaključio je Gojak.

Potražite više informacija na temu HNL:

Inače, Gojak na Poljudu ima odličan omjer - šest pobjeda, te po remi i poraz.

Utakmica Hajduk - Dinamo na rasporedu je u subotu od 18 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi