Musemić i Miljanović nakon meča

"Na poluvremenu je izgledalo kao nemoguća misija, ali pokazalo se opet kakav roster imamo"

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja su nakon penala pobijedili Borac i plasirali se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Borac je imao prednost od 1:0 iz prvog susreta i odlično je danas otvorio meč kada je Vušurović pogodio za vodstvo svoje ekipe 1:0, te se činilo da je u ovom dvomeču sve završeno.

Ipak, Tuzla City je u drugom poluvremenu uspio da preokrene. Prvo je u 68. minuti na 1:1 izjednačio Mehanović, a osam minuta kasnije Nsue pogađa za 2:1 i vodi meč u penal seriju.

U penal seriji uspješniji su bili gosti i to zahvaljujući sjajnom Fejziću koji je uspio da odbrani dva penala. Odlučujući penal zabio je Nsue i tako poslao Tuzla City u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice Husref Musemić i Nemanja Miljanović su otkrili svoje utiske u izjavi za Arena Sport.

"Loše smo otvorili meč s primljenim golom i na poluvremenu je to možda izgledala kao nemoguća misija. Napravili smo dvije izmjene i očito su one danas kao i neki dan dale rezultat i to je pokazatelj da imamo jako dobar roster igrača. Penali su bili lutrija i čestitam igračima na prolazu dalje, a Borcu želim sreću u nastavku prvenstva", rekao je Musemić.

Osvrnuo se i danas na sjajnog Fejzića.

"To vam je tako u fudbalu. Golman kada se razbrani sve ga ide, a kada ga stane ništa mu ne ide i to je tako".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Svoj osvrt na utakmicu nakon Musemića dao je i trener domaće ekipe Nemanja Miljanović.

"Dosta dobra utakmica s naše strane, dovoljno kreiranih šansi koje nismo iskoristili. Falio nam je taj drugi gol, nismo ga dali i Tuzla City se vratio u meč. Čestitam im na prolasku, imali su danas sjajnog pojedinca u svom golmanu, a mi se okrećemo narednom meču protiv Leotara", izjavio je Miljanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.