Penali odlučili: Emilio Nsue junak Tuzla Cityja!

Preokret protiv Borca

Penali odlučili: Emilio Nsue junak Tuzla Cityja!

Eldar Ganibegović

Tuzla City je nakon Sarajeva i Igmana treći polufinalista Kupa BiH. 

Večeras su s 1:2 slavili kod Borca i tako anulirali zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (0:1), te se otišlo u penale gdje se bolje snalaze gosti i slave s 3:4.

Prvo uzbuđenje na utakmici i odmah gol. Begić je poslao sjajnu loptu za Subića koji je možda bio i na ivici ofsajda (nije se moglo jasno procijeniti zbog lošeg ugla kamere), ovaj šutira, Fejzić odbija do Vušurovića koji zakucava loptu u mrežu gostiju.

Nakon toga Borac je imao još jednu šansu poslije kornera u 25. minuti. Fejzić je loše reagovao, lopta dolazi do Vojinovića koji šutira s nekih šest metara, ali Fejzić brani i iskupljuje se za grešku.

U 27. minuti duel Cucina i Gavrića. Obojica su završili sa zamotanim glavama, a Gavrić nije mogao nastaviti pa je umjesto njega ušao Hasanović.

Na otvaranju drugog poluvremena Husref Musemić pravi pravi potez. Na teren šalje Mirzada Mehanovića koji je unio prijeko potrebnu živost u igru gostiju.

Oglasi

Prva prijetnja gostiju u 52. minuti, Mišić je sjajno šutira, a Pavlović brani.

U periodu od 63. do 66. minute Fejzić je skinuo tri sjajne šanse domaćoj ekipi i kako obično biva u fudbalu - kad ne iskoristiš svoje prilike, primiš gol.

U 68. minuti Pavlović skida šut Morrisa, a Mehanović natrčava na odbitak i zabija za 1:1.

Nisu se domaći stigli ni oporaviti od prvobitnog šoka, a gosti su preokrenuli. Pavlović je odbio još jednu loptu, a Nsue pogodio za 1:2 i odveo ovu utakmicu u penale.

Mogao je Borac do gola u posljednjim sekundama meča, ali Karjašević to čisti s gol linije.

Oglasi

Na penalima prvi šutiraju domaći. Meleg je pogodio, ali Hasanović nije, pored gola šutira i 1:0 za Borac nakon prve serije. 

Drugi penal za Borac izvodi Vušurović, ali brani to Fejzić i uz pomoć okvira gola lopta ide van. Nakon druge serije 1:1, jer je Mehanović savladao Pavlovića.

Treću seriju ponovo odbranom otvara Fejzić - odbranio je šut Vojinovića, da bi Mendeš pogodio i donio gostima 1:2 poslije treće serije.

Ćorić nije imao pravo na grešku na otvaranju četvrte serije i nije ju napravio - pogodio je. Džafić oči u oči s Pavlovićem i novi gol gostiju, 2:3.

Posljednja serija donosi veliku odgovornost za Moraitisa koji pogađa, pa je sve bilo na Nsueu. Pogodio je i odveo Tuzla City u polufinale!

Podsjetimo, Sarajevo je s ukupnih 2:0 izbacilo Slobodu, Igman Zvijezdu sa 6:1, a od 18:30 u Širokom Brijegu revanš igraju istoimeni domaćin i Velež koji ima prednost od 4:0 iz prve utakmice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, četvrtfinale:

Borac - Tuzla City 1:2 (penali 3:4)

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FG70
Kome smeta jak borac? Pitam za jarana
18 1
jassony
Valjda je golman Fejzic junak sto je skinuo 2 penala
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi