Tuzlaci optimični pred nedeljni duel

"Rudar ima nekih problema u klubu, ali to nas ne smije opustiti ni u jednom trenutku"

Emir Dindić

Nakon odlične utakmice u okviru Kupa Bosne i Hercegovine gdje su fudbaleri Tuzla Citya izbacili iz daljeg toka takmičenja ekipu Borca iz Banja Luke, u odličnom raspoloženju dočekuju u nedelju ekipu Rudara iz Prijedora. 

Tim povodom u prostorijama kluba iz Simin Hana organizovana je press-konferencija a prisutnim novinarima obratili su se trener u stručnom štabu Dženis Čosić i vezni fudbaler Mirzad Mehanović.

"Ekipa Rudara u posljednje vrijeme ima nekih organizacijskih problema, međutim to nas ne smije da opusti ni u jednom trenutku. Međutim, bez obzira na sve probleme, oni su pokazali u zadnjim utakmicama, da imaju ozbiljan roster fudbalera. Sigurno je da će nam najveći problem praviti njihova odbrana, dok su jako opasni u napadu gdje imaju jako dobre individualce. Pokazali smo i u prethodnim utakmicama da imamo i timskog duha, zajedništva, te da nas to također krasi. U ovoj utakmici nećemo moći da računamo na kartoniranog Krpića, te Gavrića koji je zaradio devet kopči u prethodnom susretu. Sigurno da pobjeda protiv Rudara bi nam dala podstreka, jer u nastavku prvenstva očekuje nas paklen raspored.", rekao je Ćosić.

Sjajni veznjak Tuzla Citya Mirzad Mehanović istakao je da ih samo zanimaju nova tri boda na njihovom kontu.

"Sjajno smo igrali u prethodnim utakmicama, radili smo dobro što nas je nagradilo dobrim rezultatima. Očekujem da tri boda ostanu na Tušnju", rekao je Mehanović te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče moje forme zadovoljan sam, ali još bitnije je da ekipa igra dobro i da u ovoj utakmici pobjedimo na Tušnju".

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Citya i Rudara iz Prijedora na rasporedu je u nedelju sa početkom u 15:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.