Stižu nove informacije

Adidas dobio zeleno svjetlo: Mbappe već izabrao i broj u novom klubu

Admin Čaušević

Kylian Mbappe će na kraju sezone napustiti PSG i otići kao slobodan igrač. 

Iako još uvijek nema zvanične potvrde broje indicije proteklih sedmica ukazale su da je Mbappe praktično novi fudbaler Real Madrida.

I dok se čeka zvanična potvrda transfera nove informacije iz Španije govore da je Mbappe već i izabrao dres u novom klubu.

Diario Gol izvještava kako će Mbappe dobiti broj 7 te da su se tehnički sponzor Reala Adidas i Florentino perez dogovorili da sjajni Francuz dobije "sedmicu".

Taj broj u Realu trenutno nosi Eden Hazard, ali njegova budućnost u najglamuroznijem klubu današnjice je pod znakom pitanja i vrlo vjerovatno će svojim odlaskom osloboditi "sedmicu".

"Sedmica" se na neki način smatra svetim brojem u Realu pošto su ga nosila dvojica najboljih strijelaca u historiji kluba Cristiano Ronaldo i Raul Gonzalez.

Ranije je s ovim brojem na leđima nosio i Emilio Butrageno te Raymong Kopa, bivši osvajač Zlatne lopte te prvi francuski fudbaler u dresu Los Blancosa.

Da je ugovor s Mbappeom spreman otkrio je i poznati transfer guru Fabrizio Romano, koji je u svojoj emisiji istakao:

"Real ima već spreman ugovor za Mbappea, ali sada je sve do njega. Klub je uvjeren da će dovesti Mbappea i spremni su ga učiniti novim licem svog kluba od naredne sezone", saopštio je Romano.

Madridski list Marca donio je i cifre koje će pripasti Mbappeu i njegovoj porodici ako zaista dođe do potpisa ugovora, a te sume zaista nisu normalne.

Real neće plaćati nikakvu odštetu PSG-u jer je Kylian slobodan igrač, no francuskom velemajstoru će biti isplaćen bonus za potpis, koji navodno iznosi između 60 i 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Plata Kyliana Mbappea na Santiago Bernabeu iznosit će 25 miliona eura neto na godišnjem nivou i ovo je svakako jedan od najboljih ugovora koji se mogao potpisati.

Inače, najbolji francuski fudbaler u PSG-u nosi "sedmicu", dok u reprezentaciji igra s brojem 10 na leđima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.