Nakon pobjede nad Radnikom

"Bolan Zrinjski, šta je s tobom? Zašto melješ sve pred sobom?"; Ludo slavlje u svlačionici Plemića

Eldar Ganibegović

Iza Zrinjskog i Nemanje Bilbije je još jedna blistava noć.

Plemići su u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 4:0 demolirali Radnik, a hat-trick je postigao nevjerovatni Bilbija.

Bilbija je spektakularnu noć otvorio u 22. minuti golom na asistenciju Kerima Memije. Mario Tičinović je u 36. minuti pogodio za 2:0, a Bilbija pred sami odlazak na odmor postigao novi gol.

Sjajni golgeter je u petoj minuti nastavka postigao novi gol, hat-trick, te je time riješio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, oko pobjednika večerašnjeg duela.

Zrinjski je tako srušio rekord Željezničara po broju uzastopnih pobjeda (Zrinjski ima 13, Željezničar 12), a Nemanja Bilbija je srušio rekord Emira Obuće po broju golova u jednoj sezoni Premijer lige BiH.

Obuća ima 24 koje je postigao 2003. godine, a Bilbija je već sada nakon 23 kola na 25 i ima priliku doći i do čak 30, a juri i Wagnera u utrci za najboljeg strijelca u historiji lige.

Sve to su Plemići znali proslaviti. "Bolan Zrinjski, šta je s tobom? Zašto melješ sve pred sobom?", odjekivalo je svlačionicom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pogledajte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.