Jasna poruka defanzivca Barcelone

Sudija svirao kraj, a dvije minute nakon toga Pique objavio status na Twitteru

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na Santiago Bernabeu deklasirali Real Madrid sa 4:0.

Katalonski klub je sinoć na najbolji način pokazao da se vratio u formu i slavio je ubjedljivo na terenu najvećeg rivala.

Barcelona je povela sa 1:0 golom Aubameyanga, dok je u finišu prvog poluvremena pogodak za 2:0 postigao Araujo. Katalonci su i početkom drugog poluvremena bili dosta bolji, te su u potpunosti nadigrali Kraljeve.

Već u 47. minuti Barca je zabila treći pogodak. Gosti su odigrali fantastičnu akciju, a ovaj put mrežu Courtoisa zatresao je Ferran Torres.

Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 4:0 za Barcelonu. U centru pažnje ponovo se našao Aubameyang koji zabija drugi pogodak za svoj tim i stavlja tačku na ovu utakmicu.

Da stvari budu gore za Real Madrid ekipa Barcelone mogla je i ubjedljivije da slavi jer su Katalonci do kraja meča promašili nekoliko velikih prilika, te je na kraju ostalo 4:0.

Svega nekoliko minuta nakon završetka utakmice na Twitteru se prvi oglasio Gerard Pique koji je poslao jasnu poruku svima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vratili smo se", poručio je Pique nakon ubjedljive pobjede na stadionu Barceloninog ljutog rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.