Četiri je premalo: Xavijeva čudesna mašinerija ismijala sramotni Real u srcu Madrida

Barcelona ubjedljivo slavila u El Clasicu

Četiri je premalo: Xavijeva čudesna mašinerija ismijala sramotni Real u srcu Madrida

Admin Čaušević

Barcelona je na stadionu Santiago Bernabeu naplatila Realu sve poraze posljednjih godina. 

Mašinerija Xavija Hernandeza je odigrala fenomenalan meč te je slavila s 0:4, a dojam je da je pobjeda mogla biti i ubjedljivija.

Susret je počeo sjajnim prilikama s obje strane. Za domaće je promašio Valverde, a za goste Aubameyang i Dembele.

Nakon toga u dvije dobre šanse se našao Torres, ali nije uspio pronaći put do mreže večeras poprilično loših Los Blancosa.

Rezultat se promijenio u 29. minuti. Sve je dobro uradio Dembele po desnoj strani, ubacio, a loptu je glavom iza leđa Courtoisa pospremio Aubameyang.

Oglasi

U 36. minuti Vinicius je mogao izjednačiti, izašao je sam pred Ter Stegena, ali je umjesto da šutira sramotno simulirao te je propala velika šansa.

Barcelona je na odmor otišla sa dva gola prdnosti. Za to se pobrinuo Ronald Araujo koji je zabio nakon ubačaja iz kornera i to na novu asistenciju Dembelea.

Katalonci fuoriozno započinju drugo poluvrijeme. Torres promašuje veliku šansu, ali se iskupljuje minut kasnije za 0:3.

Konačan rezultat je postavljen u 52. minuti. Aubameyang je zabio, a pomoćni sudija bespotrebno digao zastavicu. Nakon pregledanja snimaka u VAR sobi odlučeno je da gol važi.

Do kraja meča gosti su imali niz vrlo dobrih situacija da postignu još neki gol. Izdvaja se situacija iz 73. minute kada se Dembele spetljao u kaznenom prostoru Reala te je pucao pored stative.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom na sve prikazano potpuno zaslužena pobjeda Barcelone, ukupno 97. u duelima s Realom za kojeg je Benzemino odsustvo bilo od vitalnog značaja.

Na tabeli Real je ostao prvi sa 66 bodova, dok Barcelona ima 54 te je teško vjerovati da će uspjeti izazvati najvećeg rivala u borbi za titulu, ali ova pobjeda sigurno ulijeva optimizam za naredni period.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Svaka im cast fudbalska lekcija, Ancelotti zalutao veceras sa taktikom.. Imas napadaca na klupi ti izvodis neke egzibicije... Jedina utjeha u svemu ovome je sto imamo prednost dovoljno da izdržimo do 35 kola... Cestitam teskog srca..
55 1
Eno30
Kapa do poda svaka cast Xaviu i Barsi na tactici i na ocitanoj lekciji. Ovako ponizenje Real u Madridu nije dozivio jos od Bajerna u ligi prvaka sto ih je deklasiro
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi