Ne žele meč u Londonu

Navijači Cityja i Liverpoola se udružili i stavili jasan zahtjev pred Fudbalski savez Engleske

Eldar Ganibegović

Do kraja sezone Manchester City i Liverpool borit će se jedan protiv drugog za čak tri trofeja.

Manchester City je prvi sa 70 bodova, a Liverpool ima samo bod manje nakon 29 odigranih kola i bit će zanimljivo vidjeti ko će na kraju proći prvi kroz cilj, a oba tima se bore za još dva trofeja.

Također, u aprilu ih očekuje međusobni duel u Premier ligi.

Tu je naravno i Liga prvaka gdje će Redsi u četvrtfinalu igrati dvomeč s Benficom, dok će Građani dva puta sastati s Atleticom iz Madrida. Voljom žrijeba, ova dva tima u Ligi prvaka mogu se sastati tek u finalu.

Također, odigrat će međusobni duel u polufinalu FA Cupa, a meč je zakazan za 16. april na Wembleyju u Londonu, što je izazvalo negodovanje navijača oba tima.

Naime, utakmica je planirana da se odigra 16. aprila, a taj i dan poslije neće biti direktnih vozova za London zbog radova na željeznici što je stvorilo veliki problem navijačima obje ekipe.

"FA će blisko sarađivati s Liverpoolom i Manchester Cityjem oko svih dogovora za utakmice, uključujući putovanja navijača za nadolazeće polufinale na stadionu Wembley, a daljnji detalji će biti objavljeni u dogledno vrijeme", stoji u saopštenju FA-ja i navodi se:

"Također, nastavljamo sarađivati s Network Railom i National Expressom kako bismo pronašli rješenje kako bi navijači obje ekipe mogli putovati do i od utakmice uz što je moguće manje ometanja."

Kevin Parker, iz službenog kluba navijača rekao je:

"Niko nije iznenađen. FA je znao da će to biti problem, a ipak nije učinio ništa po tom pitanju. Mogli su se dogovoriti da igraju ovu utakmicu na Old Traffordu. No, za njih se radi samo o novcu, a ne o navijačima Cityja ili Liverpoola."

Da li će se utakmica izmjestiti s kultnog stadiona, ostaje da vidimo. Svakako, bilo bi pošteno prema navijačima trenutno dva vodeća kluba Premiershipa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.