Cifre od kojih boli glava: Na Erlingovom talentu poznati duo će uzeti nestvaran novac
Foto - EPA / Instagram

Menadžer i otac zadovoljno trljaju ruke

Cifre od kojih boli glava: Na Erlingovom talentu poznati duo će uzeti nestvaran novac

M. Šljivak

Erling Haaland će po svemu sudeći napraviti veliki transfer u ljeto ove godine.

Već dugo se piše o odlasku 21-godišnjeg napadača iz Dortmunda, a u borbi za njegov potpis ostali su Manchester City i Real Madrid.

Borussia Dortmund će inkasirati 75 miliona eura, a pored ove cifre klubovi će isplatiti ogroman novac za ostale usluge oko transfera.

Haalandu će navodno pripasti oko 200 miliona eura u petogodišnjem ugovoru, no dosta novca će dobiti i 'na ruke', kako on tako i ljudi koji vode njegovu karijeru.

Erling je od zainteresovanih klubova tražio bonus od 35 miliona eura za potpis ugovora, te dodatnih 40 miliona eura za njegovog oca Alfa-Ingea i menadžera Mina Raiolu.

Njemački Bild navodi kako će Raioli od kompletnog kolača pripasti 10 miliona eura, dok će otac Haaland inkasirati fenomenalnih 30 miliona eura.

Oglasi

Bit će svakako interesantno vidjeti za koga će se sjajni napadač na kraju odlučiti, a odluka bi trebala biti poznata već početkom aprila.

"Pao sam u nesvijest kada sam vidio ponudu za Erlinga Haalanda"

Saga oko transfera Erlinga Haalanda uskoro će biti završena.

Ponuda Cityja je nešto o čemu se priča. Građani su 21-godišnjem napadaču ponudili nevjerovatan ugovor koji je šokirao i legendarnog Matthiasa Sammera.

Riječi čovjeka koji radi kao savjetnik kluba dovoljno govore o kakvom ugovoru se radi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Pao sam u nesvijest kada sam vidio ponudu Manchester Cityja za Erlinga Haalanda", rekao je Sammer.

City je navodno ponudio Haalandu sedmičnu platu od 600.000 eura što je svakako nevjerovatna cifra koju ne može dobiti bilo ko.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ok, da vidim dali sam dobro pročitao, prema pisanju u ovom članku, nezna se u koji tim ide … ali se već zna koliko love će zaradjivati (u koji god tim ode) i koliko love ide njegovom ocu/agentu ? …….. kontam sad sve, ja nemam posao ali znam koliko ću zaradjivati kad budem imao …
5 0
K79
sto je najgore od svega ovaj momak bi u budućnosti moga imati dosta problema sa povredama, vec je imao povredu kuka koja se smatra jednom od nezgodnijih povreda jer se ne može liječiti kao ostale i znaju biti hronicne, ja mu u svakom slučaju želim sve najbolje poz
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi