Jurgen Klopp se uhvatio za glavu kada je dobio vijesti iz Afrike

Uoči nekoliko utakmica sezone

Jurgen Klopp se uhvatio za glavu kada je dobio vijesti iz Afrike

Eldar Ganibegović

U Engleskoj ćemo do kraja sezone gledati mrtvu trku u borbi za titulu.

Manchester City je prvi sa 70 bodova, a Liverpool ima samo bod manje nakon 29 odigranih kola i bit će zanimljivo vidjeti ko će na kraju proći prvi kroz cilj, a oba tima se bore za još dva trofeja.

U pitanju je naravno Liga prvaka gdje će Redsi u četvrtfinalu igrati dvomeč s Benficom, dok će Građani dva puta sastati s Atleticom iz Madrida.

Također, odigrat će međusobni duel u polufinalu FA Cupa.

Ključne utakmice u sva tri takmičenja očekuju ih početkom aprila nakon reprezentativne pauze, a Jurgen Klopp dobio je novu glavobolju zbog vijesti koje je dobio iz Afrike.

Naime, Fudbalski savez Gvineje potvrdio je da je Naby Keita ponovo povrijeđen i oporavljat će se u Liverpoolu i neće konkurisati za prijateljske utakmice protiv Južne Afrike i Gambije.

Oglasi

Nije poznato o kakvoj se povredi radi niti o tome koliko će Keita izbivati s terena, ali jedno je sigurno - Liverpool ima paklen raspored.

Za početak drugog aprila u Premiershipu dočekuju Watford što je možda i najlakši zadatak, onda tri dana nakon toga slijedi meč u Portugalu protiv Benfice, gostovanje Manchester Cityju u ligi desetog aprila, revanš s Benficom 13. u mjesecu, pa nakon tri dana novi duel s Manchester Cityjem i to na Wembleyju, ovaj put u polufinalu FA Cupa.

Ponovo onda ide liga, duel s Manchesterom, ali ovaj put Unitedom 19. aprila, za pet dana stiže i Everton, a mjesec će 30. završiti gostovanjem Newcastleu, a ukoliko prođu Benficu između mečeva s Evertonom i Newcastleom očekuje ih i prvi meč polufinala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Definitivno, osim Watforda i Newcastlea sve same derbi utakmice i za Kloppa sigurno nije dobra vijest da je bilo ko povrijeđen, a naročito ne igrač koji mu mnogo pomaže u rotaciji.

Keita je ove sezone skupio 25 nastupa i često je izbivao zbog sitnih povreda, a do sada je u sezoni postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi