Foto - EPA

Većina novca ide roditeljima

Bayern dječaka platio 300.000 eura

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern platio je 300.000 eura kako bi u svoje redove doveo 13-godišnjeg dječaka Mikea Wisdoma.

Skauti bavarskog velikana dugo su pratili igre ovog 13-godišnjaka u dresu Borussije Monchengladbach, te su odlučili da ga dovedu u svoje redove i izdvojili su čak 300.000 eura za njegove usluge.

Talentovani napadač će pojačati U15 ekipu bavarskog velikana, a radi se klincu koji je jedan od najvećih talenata svoje generacije u Njemačkoj.

Wisdom će pored ugovora s velikanom iz Minhena dobiti i besplatno školovanje i pred njim je jedan novi životni početak.

Treba svakako istaći da će većina od 300.000 eura pripasti njegovim roditeljima. Borussia će dobiti samo 20.000 eura za treniranje, a platu će imati i Mike.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema pravilima on može dobijati 400 eura mjesečno, ali od 16. godine ova cifra se može značajno povećati. Tako pojedini omladinci imaju platu i do 3.000 eura, dok članovi U17 ekipe, naravno oni najtalentovaniji imaju između 4.000 i 5.000 eura.

Ovaj mladi fudbaler rođen je u Njemačkoj. Roditelji su mu porijeklom iz Afrike, pa tako pored Elfa može igrati i za nacionalne timove Gane i Nigerije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.