Prijateljska utakmica

Poznato ko sudi BiH - Gruzija, delegiran je i Irfan Peljto

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija BiH sutra igra prijateljsku utakmicu protiv Gruzije.

Bit će to prva utakmica Zmajeva u 2022. godini i tražit će se pobjeda kako bi se na najbolji način započeo novi ciklus.

Određeni su i suci za ovaj meč, a na centru će stajati makedonski arbitar Aleksander Stavrev rodom iz Skoplja, a pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Kushtrim Lika i Daniel Vasilevski.

Četvrti sudija bit će najbolji bh. sudac Irfan Peljto.

Inače, 44-godišnji Stavrev FIFA sudac je od 2006. godine, ove sezone je u Evropskoj i Konferencijskoj ligi stajao na centru četiri puta, te podijelio 26 žutih i nijedan crveni karton.

U Prvoj ligi Makedonije sudio je na 12 mečeva u tekućoj sezoni, pokazao 88 žutih i četiri crvena kartona, od čega nijedan nije bio direktan.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Gruzija na rasporedu je sutra od 20:45 na stadionu Bilino polje, a u istom terminu na istom stadionu četiri dana kasnije Zmajevi će dočekati selekciju Luksemburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.