A gdje smo sada mi? Još jedna velika fudbalska noć bez Bosne i Hercegovine

Treba pripremiti daljinski upravljač

A gdje smo sada mi? Još jedna velika fudbalska noć bez Bosne i Hercegovine

Admin Čaušević

Koliko god to bilo teško priznati fudbalska reprezentacija BiH je daleko od evropske elite, te polako, ali sigurno poprima neslavni epitet prosječne selekcije.

Iza Bosne i Hercegovine su neuspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Imao je bh. nacionalni tim sve u svojim rukama i dvije meč lopte na domaćem terenu, ali ih nije iskoristio.

U grupi sa Francuskom maksimalni domet je bio drugo mjesto koje vodi u baraž. Pred dva posljednja duela protiv Finske i Ukrajine izabaranici Ivayla Peteva su mogli do druge pozicije.

Međutim kada je bilo najpotrebnije naši reprezentativci su zakazali i upisali dva poraza, možda su ta dva susreta bili ogledalo kvaliteta, ali i karaktera popularnih Zmajeva.

Bilo kako bilo bh. reprezentacija martovsko okupljanje koristi za pripremanje novog izdanja Lige nacija i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Protivnici će biti Gruzija i Luksemburg.

Večeras će se igrati mečevi baraža za Svjetsko prvenstvo iz UEFA-ine zone što znači da će još jedna velika fudbalska noć proteći bez Bosne i Hercegovine.

Oglasi

U prvom od tri kostura sastat će se Italija - Sjeverna Makedonija i Portugal - Rusija. U drugom Švedska dočekuje Češku, a u trećem Vels - Austriju. Svi susreti će početi u 20:45.

Nakon suspenzije Rusije Poljska je dobila besplatan prolaz u finale baraža, dok je polufinalni meč Škotske i Ukrajine prolongiran za juni.

Igra se samo jedan meč, a pobjednici večerašnji susreta idu u finale baraža. Pobjednici duela Portugal - Turska i Italija - Sjeverna Makedonija, te Poljska - Švedska/Češka će igrati 29. marta, dok će posljednji učesnik Mundijala iz Evrope biti poznat u junu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada se pogledaju parovi i učesnici teško se oteti dojmu da nije bilo mjesta i za reprezetnaciju BiH, međutim krivce trebamo tražiti prvenstvno u sebi.

Kada počnu utakmice ne preostaje nam ništa drugo nego da pripremimo daljinske upravljače te prebacujemo s kanala na kanal i pratimo šta se dešava...

Top Komentari

VenamaHrabrih
BiH je bila prosječna, a sad je debelo ispodprosječna.
12 2
Milfhunter
Ostaje stari dobri BH sport navijanje protiv komšija
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi