Ko je najskromniji član reprezentacije BiH? U javnosti ga nema, a na terenu kao da ima troja pluća

Atipičan primjer u modernom fudbalu

Ko je najskromniji član reprezentacije BiH? U javnosti ga nema, a na terenu kao da ima troja pluća

A. Čaušević

U modernom fudbalu imati tetovaže te svakodnevno koristiti društvene mreže se smatra normalnom pojavom.

Kao i svaka reprezentacija tako i Bosna i Hercegovina ima fudbalere koji se ubrajaju u kategoriju skomnih, poniznih, zahvalnih i marljivih.

U trenutnom rosteru popularnih Zmajeva vrlo vjerovatno nema skromnijeg igrača od Miroslava Stevanovića, sjajnog fudbalera koji vodi samozatajan život daleko od očiju javnosti. Uopšte i ne daje intervju za medije i to u "dogovoru s klubom", tako nam je odgovorio jedne prilike. 

Sa 18 asistencija Stevanović je drugi najbolji asistent u Evropi, odmah iza Thomsa Muelllera. Umiješan je u 52 % golova Servetta jer je zabio i četiri gola.

Radi se o osobi jedinstvenog karaktera i atipičnoj pojavi u modernom fudbalu. Tetovaže, posebna slavlja, opičnjenost društvenim mrežama... Na takve stvari možete zaboraviti kod popularnog Miće.

Football – Servette se remet dans le droit chemin | Tribune de Genève

Oglasi

A kada izađe na teren djeluje kao da ima troja pluća. Neumorno trči po desnoj strani u oba smjera. Nudi se tokom cijelog meča i mnogi su mišljenja da je trebao imati bolju karijeru.

Pred okupljanje Servette je pobijedio Sion sa 2:1, analizirajući utakmicu švicarski mediji su uočili zanimljiv fenomen o skromnom bh. reprezentativcu.

Od 15. do 20. minute imao je jedan uspješan šut, osvojio je loptu na centru igrališta, uputio centaršut s desne strane, izbacio je loptu iz svog kaznenog prostora, uputio koristan dugi pas te dva puta tražio loptu na desnoj strani.

Prije devet godina uspio je i ostvariti veliki transfer kada je stigao u Sevillu. Doveo ga je čuveni Monchi, a kada su mu rekli da će put Andaluzije mislio je da se šale s njim.

Ipak, pokazalo se da nije bio spreman za Seville pa je uslijedio jedan period lutanja i promjene klubova. Jedno vrijeme je bio i u Premijer ligi, tačnije u Željezničaru.

Na neki način na Grbavici je i oživio. U januaru 2017. godine je otišao u Servette te je s vremenom postao jedan od najboljih igrača švicarskog prvenstva.

Inače, Stevanovića zastupa Mela Kodro, brat Mehe Kodre. Mnogi se pitaju zašto nakon sjajnih igara u Servetteu nije ostvario veći transfer, ali očigledno njegova skromnost utiče na sve to.

U reprezentaciju BiH ga je poslije nekoliko godina pauze vratio Ivaylo Petev i to se može okarakterisati kao jedan od najboljih poteza u eri bugarskog stručnjaka.

Top Komentari

hake
Stevanović jedini igrač od kojeg i možeš nešto očekivat na terenu!
15 1
plemic
od svih reprezentativaca najviše cijenim bilbiju.
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti