FOTO: NFSBiH

Belgija silovito odigrala

Težak poraz bh. kadeta

Haris Zilić

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz u trećem kolu kvalifikacija za EURO.

Bolja je bila selekcija Belgije sa visokih 0:6.

Belgijanci su krenuli silovito. U prvih pet minuta imali su dvije dobre prilike preko Sabbea i Godtsa, a uraganski početak su krunisali golom u semdoj minuti kada je Agyei pogodio za 0:1.

Nakon toga bude se i naši momci, prijete preko Lamadžeme, prije toga i Jusupovića, ostalo je 0:1.

Zatim novi period belgijske ofanzive koja je ovaj put rezultirala katastrofom naše selekcije.

Agyei u 30. minuti pogađa za 0:2, tri minute kasnije autogol Zrnića za 0:3, a rezultat prvog poluvremena od 0:4 postavlja Fofana golom u 45. minuti meča.

U nastavku ista slika na Terenu. Agyei u 55. minuti pogađa za 0:5 i postiže svoj hat-trick, a Monticelli u 64. minuti pogađa za 0:6, što je bio i konačan rezultat utakmice u kojoj je Belgija mogla postići još koji pogodak.

BiH - Belgija 0:6 (/Agyei 7', 30', 55', Zrnić 33'(ag), Fofana 45', Monticelli 65')

BOSNA I HERCEGOVINA: Šutković, Šušić, Bižićković, Zrnić, Zrnić, Jusupović, Kovač, Nurković, Lamadžema, Čamber, Misimović.

BELGIJA: Epolo, Noubi Ngnokam, Sabbe, Monticelli, Godts, Vermeeren, Mawete, Fofana, Agyei, Canak.
.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.