Sutrašnji dan mogao bi zlatnim slovima biti upisan u historiju bh. fudbala
Foto: N/FSBiH

Kadeti i juniori mogu na EP

Sutrašnji dan mogao bi zlatnim slovima biti upisan u historiju bh. fudbala

E. Ganibegović

Sutrašnji dan, 29. mart 2022. godine, mogao bi ostati upisan u historiju bh. fudbala.

Naime, sutra bi plasman na Evropsko prvenstvo u isto vrijeme mogle slaviti U17 i U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Od 15 sati na teren će obje selekcije. U17 reprezentacija iz prva dva meča ima tri boda (poraz od Španije i pobjeda nad Estonijom) i za plasman, po treći put u toj generaciji, trebat će im pobjeda nad Belgijom u Etno selu "Stanišići".

# Reprezentacija Bodovi
1. Španija 6
2. Belgija 3
3. Bosna i Hercegovina 3
4. Estonija 0

S druge strane, juniori su u još boljoj poziciji, ali i oni će imati teškog protivnika. Naime, U19 selekcija ima maksimalnih šest poena iz prva dva kola poslije pobjeda nad Češkom (1:0) i Švedskom (3:2), te će im za plasman na historijsko prvo Evropsko prvenstvo biti dovoljan bod protiv domaćina turnira, Francuske.

# Reprezentacija Bodovi
1. Bosna i Hercegovina 6
2.  Češka 3
3. Francuska 3
4.  Švedska 0

Osim njih, na teren će i U21 i A selekcija.

Mlada reprezentacija gostuje Italiji u Trstu od 17:30 i bit će iznenađenje ako izbjegnu poraz. Za plasman na Evropsko prvenstvo ionako više nemaju nikakvih izgleda u grupi F, s obzirom na to da imaju dvije utakmice više od Italije i jednu od Švedske. 

# Reprezentacija Bodovi
1. Švedska 14
2. Italija 14
3. Bosna i Hercegovina 11
4. Irska 10
5. Crna Gora 8
6. Luksemburg 1

Bilino polje će od 20:45 biti domaćin prijateljske utakmice A reprezentacija Bosne i Hercegovine i Luksemburga gdje će naši Zmajevi pokušati prekinuti najcrnji niz u historiji reprezentacije koji kaže da trenutno imamo rekordna tri poraza u nizu na Bilinom polju. 

Top Komentari

user1626416324
Juniori bod dovoljan vjerojatno ce zijaniti, kadeti isto tako, a ova U21 sa Vicinom ekipom ( pola iz Borca ekipe) ce zijaniti 3 razlike... Na zalost samo
4 6
delta
Juniori prolaze aBd,ako se stvarno kvalifikuju iz ovako teske grupe,a samo se prvoplasirani kvalifikuje,Barbarica odmah za selektora A reprezentacije!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi