Bh. kadeti u samom finišu zabili gol za pobjedu protiv Estonije

Naš tim slavio sa 2:1

Bh. kadeti u samom finišu zabili gol za pobjedu protiv Estonije

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je danas protiv Estonije (2:1) u meču kvalivikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon što smo u prvom kolu ubjedljivo poraženi od Španije očekivalo se da će bh. kadeti danas pobijedti Estoniju i doći do tri boda koja nas ostavljaju u borbi za drugo mjesto što je naš tim na kraju uz dosta muke i uspio ostvariti.

Estonija je u prvom meču od Belgije poražena sa čak 8:1 zbog čega su mnogi vjerovali da će i naš tim doći lagano do tri boda, ali smo otpor protivnika uspjeli slomiti tek u samom finišu ove utakmice.

Bh. kadeti su dosta dobro počeli utakmicu i činilo se da danas neće biti problema. BiH je povela već u 19. minuti kada je Rizvanović zatresao mrežu Estonije za 1:0.

Međutim, slavlje našeg tima nije dugo trajalo. Estonci su uspjeli da odgovore i samo osam minuta kasnije poravnaju na 1:1.

Kalimullin je bio asistent, a pogodak za poravnanje rezultata postigao je Kolobov. Bh. selekcija je u nastavku meča pokušala u sve napore da dođe do pobjede.

I kada se očekivalo da će meč završiti sa 1:1 naša selekcija je u 87. minuti došla do pobjede. Bh. kadeti odigrali su odličnu akciju, a pogodak za vrijedna tri boda na kraju je postigao je Bogdanić.

U drugoj utakmici naše grupe Španija je sa minimalnih 1:0 pobijedila Belgiju. Španci su prvi sa šest bodova, a naša reprezentacija i Belgija imaju po tri. Estonci su posljednji u grupi bez bodova.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim, ostavili ste srce na teren ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije